Cei 40 de pompieri români plecaţi în Grecia, pregătiţi să intervină în regiunea Attica. Ce a transmis IGSU

Cei 40 de pompieri români plecaţi în Grecia, pregătiţi să intervină în regiunea Attica. Ce a transmis IGSU
Sursa foto: Facebook / IGSU

Cei 40 de pompieri şi cele două autospeciale de stingere cu apă pentru intervenţie rapidă au ajuns în baza de operaţii din regiunea Attica, Grecia, şi suplimentează echipajele modulului românesc dislocat anterior în Attica.

Transportul s-a efectuat cu două aeronave aparținând Forțelor Aeriene Române, potrivit unui anunț al IGSU, pe Facebook.

Ce a transmis IGSU

„În baza de operații au ajuns, în cursul nopții, și celelalte două autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, încadrate cu 4 pompieri salvatori, care s-au deplasat pe cale terestră, astfel că toate resursele vor fi complet operaționale, contribuind astfel la intensificarea eforturilor de combatere a incendiilor care amenință comunitățile elene”, menționează IGSU.

Astfel, începând cu ora 10:00, componenții modulelor României vor derula misiuni de patrulare și de monitorizare a zonelor din localitățile Rafina, Plaka și Lavrio.

„Integrarea acestor forțe asigură o coordonare eficientă și o forță operațională consolidată în teren, sporind astfel capacitatea de răspuns a României în sprijinul autorităților și comunităților elene, grav afectate de incendiile înregistrate în această țară”, conform sursei citate.

Pompieri români în Grecia

IGSU reamintește că, în perioada 01 august – 15 septembrie 2024, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă cu modulul național specializat de stins incendii de pădure la programul de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților elene în gestionarea acestui tip de risc.

„Programul de asistenţă este finanțat de UE și a fost prevăzut ca măsură de sprijin pentru comunitățile elene, după incendiile devastatoare înregistrate în anul 2021. Acesta se regăsește în noua politică a UE pentru limitarea incendiilor de pădure din sudul Europei și reunește echipaje operative de stingere din mai multe țări europene”, mai transmite sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`