Ceaiul este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel global, fiind întrecut doar de apa potabilă. Popularitatea sa se datorează atât aromei plăcute, cât și numeroaselor beneficii pe care le are asupra sănătății. Printre diferitele tipuri de ceai, există unul mai puțin cunoscut în România, dar care poate contribui semnificativ la întărirea imunității și detoxifierea organismului, relatează Click.ro.
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru dezvăluie că acest ceai special se obține dintr-o ciupercă denumită Chaga, care crește pe mesteacăn. Deși nu este foarte popular în rândul consumatorilor români, acest ceai are proprietăți remarcabile, fiind benefic pentru sănătatea pielii, reglarea glicemiei și combaterea infecțiilor.
„Această ciupercă este maro închis la culoare pe mesteacăn, dar înăuntru e maro deschis. Luați-o, mărunțiți-o bucățele mai mici, cam cât stafida să fie, încercați să le puneți la uscat și faceți ceai din ele. E foarte bun pentru tot ce înseamnă ciuperci, de exemplu ciuperci la picioare. Acolo se foloseşte pe post de comprese. Mai exact, se face ceai și se pun comprese cu el”, a explicat Lidia Fecioru, potrivit Antena 3 CNN.
Pe lângă efectele sale antifungice, acest ceai este recunoscut și pentru capacitatea sa de a susține sistemul imunitar și de a reduce nivelul zahărului din sânge. Datorită proprietăților sale antivirale și detoxifiante, consumul său poate contribui la îmbunătățirea stării generale de sănătate.
Totuși, există anumite categorii de persoane care ar trebui să evite consumul acestui ceai. Lidia Fecioru avertizează că nu este recomandat pentru persoanele sub 18 ani, femeile însărcinate sau cele care alăptează.
„Dacă vrem să-l folosim profilactic, se pun 1-2 lingurițe de bucățele de ciupercă de mesteacăn Chaga în ceainic, se toarnă un pahar de apă și se lasă acoperit de 5-10 minute.
Dacă vrem să îl folosim ca un tratament, facem în felul următor: într-un termos de un litru, punem 3-5 linguri de bucăţele de ciupercă, îl umplem cu apă fierbinte și-l lăsăm 6-10 ore. Abia după aceea începem să-l bem. Se bea așa câte 150 de mililitri de trei ori pe zi. După ce am terminat cantitatea, putem să repetăm. Se face această cură cam trei luni de zile, apoi trei luni de zile pauză”, a explicat Lidia Fecioru, conform sursei citate.
Astfel, ceaiul de Chaga se dovedește a fi o alegere excelentă pentru cei care doresc să își întărească organismul și să își îmbunătățească sănătatea în mod natural.