Ceai pentru slabit și alte 4 metode ca să arzi calorii chiar și când stai jos

Ceai pentru slabit și alte 4 metode ca să arzi calorii chiar și când stai jos

Din lupta cu kilogramele poți ieși învingător doar dacă știi cum să menții un echilibru caloric. Cei mai mulți oameni nu reușesc să facă acest lucru doar din alimentație și apelează la ceai pentru slabit. Însă cel mai eficient este să arzi cât mai multe calorii.

Partea bună este că organismul nostru arde calorii constant, chiar și atunci când dormim. Pentru că acesta este construit să funcționeze pe baza consumului de energie. Respirația, circulația sanguină sunt procese esențiale care au loc pe baza consumului de energie. De aceea, corpul arde calorii chiar și când nu se mișcă absolut deloc.

Acum, partea importantă este cât de multe calorii ardem. Este evident că nu poți slăbi dacă ești sedentar și ai zilnic o dietă bogată caloric. Contează cât de multe calorii poți arde și cât ai nevoie, de fapt, să consumi. Numărul de calorii pe care corpul le arde pe oră depinde de rata metabolică bazală, adică de cantitatea de energie pe care o folosește în repaus. De exemplu, dacă ai un metabolism accelerat, vei arde multe calorii chiar și când stai și te relaxezi pe canapea, la televizor. Dacă ai un metabolism leneș, va trebui să depui ceva efort ca să accelerezi arderea caloriilor și să îți menții greutatea. Așa se explică faptul că unii oameni sunt slabi chiar dacă mănâncă mult și nu fac sport, iar alții se luptă zilnic să mențină o greutate decentă sau scapă către obezitate.

Dacă nu te numeri printre norocoșii care au metabolism accelerat și nici nu ești prieten cu sportul, poți, totuși, să arzi calorii fără să faci efort fizic. Iar metoda care te ajută în atingerea deficitului caloric este chiar stimularea metabolismului în repaus. Iată cum poți face acest lucru.

Consumă ceai verde, negru sau ceai pentru slabit

La micul dejun, de exemplu, sau pe timpul zilei, când ai nevoie de doza de cafeină, în loc să bei un cappuccino, alege un ceai verde sau negru. Ceaiul verde este cea mai sănătoasă băutură care există. Acesta conține catechine, un anumit tip de antioxidanți care accelerează rata metabolică și te ajută să arzi mai multe calorii, doar stând pe scaunul de la birou. Și mai conține și L-teanină, un aminoacid care îți menține starea de relaxare mentală în timp ce ești în plină activitate. Acesta ajută la reducerea nivelului de stres și anxietate la birou, cauzate de deadline-uri și task-uri dificil de gestionat. Prin urmare, te va ajuta să fii liniștit și să eviți obiceiurile vicioase precum ronțăitul de snacks-uri sau mâncatul obsesiv în perioadele stresante.

Dacă nu îți place ceaiul verde, poți bea ceai negru, care are efecte similare. Sau poți alege un ceai pentru slabit, aromat, natural și foarte eficient pe mai multe planuri. De exemplu, pe sicuroslim.ro găsești ceai pentru slabit în două variante – Sicuro Slim Tea Detox Forte Indian Kino și Sicuro Slim Tea Detox Forte Goji. Acestea sunt 100% naturale, concepute din plante esențiale în optimizarea procesului de slăbire și detoxifiere a organismului. Formula acționează atât prin stimularea metabolismului, dar și prin reducerea poftei de mâncare, eliminarea toxinelor și a retenției de apă, normalizarea digestiei și eliminarea senzației de balonare. Dacă vei bea două căni pe zi din aroma preferată Sicuro Slim, introducându-l în dieta zilnică, în timp vei observa cum kilogramele încep să dispară.

Menține-ți postura corectă la birou

Poate ai auzit oameni care fac abdomene în timp ce stau la birou. Practic, aceștia încordează mușchii abdomenului, menținând postura corectă. Astfel, lucrează musculatura din partea de sus a corpului – abdomenul, umerii și spatele. Iar efortul pe care îl face corpul să stea drept, implică consum de energie și, implicit, de calorii. Menținerea posturii implică contracții izometrice pentru stabilizarea mușchilor în poziție și, astfel, tonifierea lor. Ca să obții o postură corectă trebuie să întărești abdomenul, să îndrepți spatele, să înalți gâtul și umerii, să alungești coloana, ca și cum ai fi tras de sus. Gândește-te cât de greu, este, de fapt, să menții această poziție și cât de multă energie va trebuie să consume corpul tău.

Râzi cât mai des

Poate ți se pare ciudat, dar râsul, de fapt, slăbește, nu îngrașă. Studiile au arătat că râsul în hohote accelerează metabolismul și bătăile inimii cu 10-20%. Astfel, dacă vei râde cu poftă 10-15 minute pe zi, vei arde până la 40 de calorii. Mai mult decât atât, râsul acționează și asupra stării de bine a organismului, inducând o stare de confort psihic.

Bea multă apă

Știi deja că un consum optim de apă zilnic te ajută să slăbești, dar știi și mecanismul care produce acest efect? De fapt, atunci când bei apă, consumi energie. Cu cât bei mai multă apă, cu atât vei arde mai multe calorii și vei reuși să slăbești mai ușor. Au fost realizate studii care au arătat că dacă bei 500 ml de apă pe zi, crești rata metabolică cu 30 de procente. Pentru acest lucru, corpul folosește energie din arderea grăsimilor, la bărbați și a carbohidraților, la femei.

De asemenea, dacă bei suficientă apă te ajută să nu confunzi senzația de sete cu cea de foame, eliminând, astfel, obiceiul ronțăitului între mese ce duce la acumularea de kilograme.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`