Cea mai veche fosilă de rinocer lânos din lume, descoperită în Tibet. Are aproape 3,6 milioane de ani!
O fosilă de rinocer lânos descoperită pe platoul tibetan ar putea fi cea mai veche de acest fel găsită până acum, informează BBC News.
Rinocerul ar fi trăit cu aproximativ 3,6 milioane de ani în urmă, cu mult înainte ca asemenea specimene să existe în partea de nord a Asiei și Europa, înainte de epoca glaciară.
Echipa de arheologi care a scos la iveală scheletul spune că descoperirea acestuia susține ideea că dealurile tibetane ale Himalayei au fost „leagănul evoluționist” al acestor animale.
„Este cel mai vechi specimen descoperit până acum. Are cu cel puțin cu un milion de ani mai mult decât orice alt specimen de rinocer. Este într-o stare destul de bună, prezintă doar câteva crăpături, deci nu este într-o stare perfectă. Însă craniul și maxilarul de jos sunt într-o stare bună”, a declarat cercetătorul Xiaoming Wang de la Muzeul Natural de Istoriei din Los Angeles.
Fosila a fost descoperită în bazinul Zanda din Tibet, arheologii descoperind, totodată, și specimene de cai, antilope, leoparzi și bursuci care au dispărut în urmă cu mii de ani.