Cea mai simplă rețetă de turtă dulce. Care este secretul pentru cea mai apreciată prăjitură de Crăciun
Turta dulce este cea mai iubită și singura prăjitură care strigă „Crăciun fericit!” imediat cum te gândești la ea. De fiecare dată, ceva ne face să ne întoarcem la gustul acestor fursecuri dulci când sezonul sărbătorilor de iarnă se apropie, iar cântecul colindătorilor răsună pe străzile caselor. Pentru a prepara cea mai bună turtă dulce, vom avea nevoie de un lucru important: răbdare. Rețeta simplă de turtă dulce devine mult mai primitoare dacă avem răbdare și colindele preferate în căști.
Încercați și Rețetă spectaculoasă de sarmale. Ce propune Chef Foa pentru masa de Crăciun
Ingrediente
- 200 de grame de de făină
- O linguriță de ghimbir ras sau măcinat
- O linguriță de condimente amestecate, sub formă de pudră: scorțișoară, cardamom, cuișoare
- 100 de grame de unt
- 75 de grame de de zahăr brun
- 25 de grame de zahăr pudră
- 45 de mililitri de lapte
- Glazură ( la alegere), pentru decorarea biscuiților
- Forme de biscuiți, la alegere
Mod de preparare
Pentru a prepara această prăjitură, va trebui să ne înarmăm cu câteva ustensile de bucătărie. Pentru început, vom amesteca făina, condimentele și untul cald încât să putem face o pastă. După, vom adăuga laptele și vom încorpora. După ce am terminat, vom lăsa produsul final pentru câteva ore (sau chiar peste noapte) pentru a se liniști.
Secretul este ca aluatul să fie lăsat cât mai mult să se odihnească, iar recomandarea noastră este ca produsul nostru să rămână peste noapte la liniștit.
După ce am lăsat aluatul, pregătim cuptor la o temperatură de 180 de grade Celsius. După, cu ajutorul făcălețului, vom întinde aluatul iar cu ajutorul formelor de prăjituri vom face ce ne taie imaginația.
Se lasă la copt timp de 7-8 minute, la 180 de grade Celsius, până când fiecare prăjiturică în parte s-a întărit puțin și s-a copt.
Turta dulce poate fi servită cu un pahar de lapte cald sau cu o cană de ciocolată caldă ori un ceai preparat direct din plante uscate.