Cea mai bătrână femeie din România a murit la 107 ani. Iată ulimele imagini în care apare vârstnica (FOTO)

Cea mai bătrână femeie din România a murit la 107 ani. Iată ulimele imagini în care apare vârstnica (FOTO)
FOTO: Pixabay.com

Cea mai bătrână femeie din România, Maria Ana Morariu pe numele său a murit sâmbătă seara la vârsta de 107 ani. Femeia era internată într-un azil de bătrâni din Gherla, relatează Cluj24.ro.

Tanti Mitzi a decedat la vârsta de 107 ani și 10 luni. La data de 21 iunie urma să își serbeze aniversarea pentru vârsta de 108 ani.

Cea mai bătrână femeie din România nu avea copii

Vârstnica de 107 ani se afla într-un cămin de bătrâni din Gherla, județul Cluj. Femeia era singură, nefiind căsătorită toată viața și neavând nici copii moștenitori, așa cum povesteșete un mesaj de pe pagina de Facebook a căminului de bătrâni „Zâna Bună”, unde se afla femeia în vârstă de 107.

„„Acum o avem în îngrijirea noastră la Căminul de Bătrâni “Zâna Bună” din aceeaşi localitate. Am reuşit să depăşim această perioadă grea, când boala a luat multe vieţi şi a afectat în special oamenii în vârstă. Este bine. În 21 iunie sperăm să-i sărbătorim ziua de naştere la cea de a 108 aniversare. Nu a fost căsătorită niciodată şi nu are copii. Să fie oare acesta secretul longevităţii?” a fost mesajul de la data de 3 mai al căminului de bătrâni din Gherla.

Cel mai vârstnic bărbat din România

Cel mai vârstnic bărbat din România are 111 ani și este chiar cel de-al treilea cel mai bătrân în viață din lume, relatează ȘtirileProtv.ro.

Dumitru Comanescu are 111 ani și câteva luni și a fost declarat cel mai vârstnic bărbat din Municipiul București, anul trecut. Omul este născut în 1908 și a fost premiat de cărtre Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori cu o plachetă onorifică și suma de 5.000 de lei.

El este cel mai bătrân om din întreaga lume

Până în prezent, cel mai vârsnitc bărbat din lume este un japonez, care a ajuns la vârsta de 112 ani, potrivit sursei citate anterior.

Până la această vârstă impresionantă, bărbatul se poate mândri cu o familie numeroase și cu nici mai mult și nici mai puțin de 4 generații cărora le-a stat alături în cei 112 de ani de viață. Japonezul are 5 copii, 12 nepoți, 16 strănepoți și un stră-strănepot. Acesta locuiește într-un centru de îngrijire.

Jonezul în vârstă de 112 ani se poate mândri însă cu un loc bine meritat în Cartea Recordurilor. Bărbatul a primit certificatul în urmă cu câteva luni, dobândind și titlul de „cel mai bătrân bărbat în viață”, potrivit sursei citate anterior.

Precedentul record ar fi fost deținut tot de un japonez, care a decedat la vârsta de 113 ani.

Cea mai bătrână femeie din lume are 117 ani

Cea mai vârstnică femeie din întreaga lume trăiește tot în Japonia, și a ajuns la impresionanta vârstă de 117 ani, potrivit Digi24. Femeia este mamă a cinci copii, bunică și străbunică.

Japoneza Kane Tanaka s-a născut în 1903, an în care Marie Curie a primit Premiul Nobel, s-a născut și scriitorul britanic George Orvell iar compania Pepsia abia se forma.

Cel mai longeviv om din toate timpurile a fost o franțuzoaică, ce s-a stins din viață la vârsta de 122 de ani, în 1977.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:52 - Ligia Deca a anunțat creșterea burselor pentru studenți. Care este valoarea minimă
22:46 - Pacienții din orașe mici, nevoiți să străbată zeci de kilometri pentru investigații. Spitalele din România duc lipsă de aparatură de imagistică
22:42 - Care este orașul care nu are niciun candidat la primărie? Motivul pentru care nimeni nu vrea să ocupe funcția
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)