Ce vinuri recomandă specialiștii pentru preparatele tradiționale de Paște

Ce vinuri recomandă specialiștii pentru preparatele tradiționale de Paște
Sursa foto: Shutterstock

Pregătirile pentru Sărbătorile Pascale au început, iar în ceea ce privește meniul, lucrurile sunt foarte simple. De pe masa de sărbătoare nu vor lipsi ouăle roșii, drobul, friptura de miel, cozonacul sau pasca, dar nici vinul. Vezi mai jos câteva vinuri recomandate de specialiști pentru preparatele traditionale de Paște, potrivit news.ro.

Ce vinuri să alegi pentru masa de Paște?

Vinurile pe care le alegem in aceasta perioada trebuie sa complimenteze gustul preparatelor, sa le pună în valoare și, nu în ultimul rând, să creeze buna dispoziție. Așadar, alege vinurile potrivite mâncărurilor din meniu, dar nu uita nici de preferințele invitaților tăi.

„În primul rând, aromele și gusturile din vin ar trebui sa se regăsească și în preparat. De exemplu, la drobul de miel, un preparat cu o componenta vegetala semnificativa, dar cremos si condimentat, am putea asocia un vin alb, cu o corpolenta medie, lejer baricat. Un Chardonnay, poate chiar o Fetească Regala. Când asociem carnea de miel, ar trebui sa ținem cont si de modul de preparare al acesteia. Cotletele de berbecuț făcute medium stau bine in compania vinurilor rosii mai lejere, precum Pinot Noir, in timp ce friptura din pulpa face fata unui Cabernet Sauvignon. Daca vorbim de miel la cuptor gătit mai mult timp, putem sa mizam pe o Feteasca Neagra sau un Primitivo. Succesul unei cine reusite poate sa stea si in plăcerea descoperirii! A unui vin nou, a unui gust nou, a unei combinatii de gusturi. Asa ca încurajez pe oricine își dorește să experimenteze cu spumante, cu vinuri dulci, cu vinuri roze, albe sau roșii, deopotrivă” a recomandat Valentin Ceafalau, unul dintre experții parteneri Unvinpezi.ro.

Ce vinuri sunt recomandate pentru aperitiv și desert

Ouăle roșii, drobul de miel, brânzeturile, verdețurile cer vinuri proaspete și savuroase. Vinurile albe seci sau demiseci pot fi o varianta foarte bună pentru că ele scot în evidență cel mai bine gustul aperitivelor de Paște.

O alegere excelenta pentru pască, cozonac, panettone sau tort ar fi Cava Ventura Primer Rose Extra Dry de la Pere Ventura, un spumant elegant si spectaculos cu note de fructe de pădure, capșune si dulceață sau Cava Tresor. Un alt vin de pus pe lista ta este si Adeodatus Rose 2021, un cupaj de mai multe soiuri vinificate printre care Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Pinot Gris sau Traminer roz cu arome de cireșe, zmeură și prune.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital