Ce urmează să se întâmple la 1 septembrie cu pensiile? Diana Stoica: Nu cred că vor face, cu adevărat, recalculări. Nu au terminat nici măcar digitizarea (VIDEO)

Ce urmează să se întâmple la 1 septembrie cu pensiile? Diana Stoica: Nu cred că vor face, cu adevărat, recalculări. Nu au terminat nici măcar digitizarea (VIDEO)
Deputata USR Diana Stoica. Sursa foto: Diana Stoica / Facebook

Deputata USR, Diana Stoica, a vorbit pe B1 TV, în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, despre ce se va întâmpla cu pensiile românilor anul acesta.

“E praf în ochi, îi mint pe pensionari”

“E praf în ochi, îi mint pe pensionari că o să facă dreptate, evident că nu o să facă și dacă ar fi vrut cu adevărat să facă dreptate, n-ar fi crescut acum și pensiile speciale, la indexare. Îmi cer scuze, să nu zic creștere, e o indexare a pensiilor, care, pentru oamenii normali, cu pensii normale, nu acoperă nici măcar scumpirea alimentelor și scumpirea tuturor utilităților, a combustibilului, pe care o vedem cu toții, deci va fi inutilă. Puterea de cumpărare a oamenilor a scăzut foarte mult”.

Ce ar urma să se întâmple cu pensiile, de la 1 septembrie?

Legat de ce ar urma să se întâmple de la 1 septembrie, Diana Stoica e de părere că nu se vor face cu adevărat recalculări.

“Eu nu cred că vor face cu adevărat recalculări, așa cum este, într-adevăr, corect față de toți oamenii care au muncit și au contribuit pe parcursul vieții. Nu au terminat nici măcar digitizarea.

Nu mai zic că, chiar un PNL-ist a făcut o lege din asta destul de populistă, care nu avea cum să aibă impact …

Statul nu ar trebui să-și ceară un document pe care l-a emis tot statul. Este aberant să te plimbe pe tine, ca cetățean, între instituții”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`