Ce trebuie să știm despre sindromul plămânului alb. Medicul Adrian Marinescu, dezvăluiri despre noul virus care amenință Europa

Ce trebuie să știm despre sindromul plămânului alb. Medicul Adrian Marinescu, dezvăluiri despre noul virus care amenință Europa
Foto: Prevention / VideoMedicina.ro

Dr. Adrian Marinescu, specialist în boli infecțioase la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș” din București, a vorbit despre virusul originar din China care reprezintă o amenințare pentru Europa.

Medicul Adrian Marinescu, dezvăluiri despre „Sindromul plămânului alb”

„În primul rând, acest nou virus e, de fapt, o bacterie. În al doilea rând, ce se întâmplă în China probabil că pleacă de la presiunea psihologică din pandemie, putem să-i înțelegem că au trecut printr-o perioadă grea. Ce au observat chinezii, într-o perioadă destul de scurtă de timp, faptul că aveau destul de multe cazuri de pneumonie. Pneumonia e practic complicația care poate fi dată de o infecție virală sau bacteriană. Ei au și spus foarte clar că au descoperit această micoplasmă pneumoniae, dar că în același timp au avut și cauze virale și că până la urmă într-un sezon cu infecții respiratorii e normal să ai și pneumonie”,a declarat Alexandru Marinescu, la emisiunea România la raport, prezentată de Andreea Crețulescu la Romania TV.

„Această bacterie atipică, este dintotdeauna, nu este nimic nou”

Medicul afirmă că nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește o eventuală pandemie, chiar dacă complicațiile bolii pot avea consecințe fatale în absența unui tratament adecvat.

„În Europa și în România micoplasma pneumoniae, adică această bacterie atipică, este dintotdeauna, nu este nimic nou și, întradevăr, și în momentul de față în spitale există internări cu infecții cu micoplasmă, adică cu pneumonie, nu e nimic deosebit, nu sunt cazuri multe, sunt cazuri rare, care întradevar pot sa pună probleme, pentru că ar trebui să știm așa: când este o infecție bacteriană pe care nu o tratezi cu antibioticul potrivit, evident ca ea poate sa evolueze la complicații majore care pun viata în pericol. Lucrul ăsta se poate întâmpla. Dar de aici, până la punctul în care ne-am gândi la pandemii, epidemii sau restricții cred că e o distanță foarte mare și nu are rost să o luăm în calcul acum”, a continuat medicul Marinescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`