Mulți români preferă bradul natural pentru aspect și pentru mirosul lui, însă brazii naturali nu rezistă mult în casă, la căldură. Iată câteva trucuri pentru a-l menține cât mai mult verde.
Deși mulți români știu că bradul natural este destul de greu de întreținut, întrucât acele lui încep să cadă rapid, se face mizerie lângă el și nici nu rezistă mai mult de o lună, aceștia îl aleg în fiecare an.
Cine își dorește un brad natural, proaspăt tăiat, trebuie să meargă într-o pepinieră. Brazii puși la vânzare în supermarket-uri pot să fie vechi, întrucât aceștia pot fi puși la vânzare încă din luna noiembrie. Pentru a vedea dacă bradul este unul calitativ, poți încerca să rupi un ac din crenguțele acestuia, dacă ele se rup repede și pocnesc, atunci bradul respectiv trebuie evitat.
Întrucât majoritatea oamenilor împodobesc bradul de Crăciun în casă, trebuie știut că brazii naturali au nevoie de multă apă, așadar ar fi bine să alegi un suport în care poți pune apă. O linguriță de zahăr poate ajuta destul de mult în procesul păstrării bradului.
Pentru cine alege un brad natural în ghiveci, acesta trebuie să știe că este important să fie udat la timp, eventual, camera în care este ținut să fie aerisită frecvent, conform evz.ro.
O variantă bună pentru cei care își doresc un brad la ghiveci poate fi molidul albastru: „Molidul albastru este un copac în ghiveci și este puțin neobișnuit, cu un aspect albastru argintiu, ca mulți dintre copacii în ghiveci. În cazul arborilor în ghiveci este important să îi țineți udați și să îi țineți departe de sursele de căldură. Este posibil să fie nevoie să le dați peste un litru de apă în fiecare zi pentru a-i menține proaspeți”, recomandare oferită de Chris Bonnet, fondator al magazinului online Gardening Express.