Ce trebuie să faci pentru a ieși varza murată mai gustoasă. Secretul pe care toate gospodinele trebuie să îl știe

Ce trebuie să faci pentru a ieși varza murată mai gustoasă. Secretul pe care toate gospodinele trebuie să îl știe

Printre cele mai apreciate murături se află varza murată. Pentru a nu da greș în prepararea ei, există o rețetă simplă care ajută toate gospodinele.

Ce trebuie să faci pentru a ieși varza murată mai gustoasă

Pentru a prepara cea mai delicioasă varză murată, trebuie să iei în calcul câteva aspecte importante. Unul dintre acestea este vasul în care puneți varza la murat. Ei bine, dacă acesta nu este potrivit, riscați să aruncați totul la gunoi, scrie Click.

De asemenea, un aspect important este legat de sarea pe care o folosim pentru a mura varza. Esențial ar fi să alegem sarea grunjoasă și să adăugam aproximativ 1,5 kg la un butoi de varză.

Mai avem nevoie și de 20 de crengi de mărar uscat, dar și de 10 rădăcini de hrean pentru a evita ca varza să se înmoaie.

Rețeta unei verze murate delicioase

Pentru un gust special al verzei murate indicat ar fi să punem 10 legături de cimbru uscat, un pahar de piper boabe, aproximativ 4 pumni de boabe de porumb și chiar dacă sună ciudat, 3-4 gutui galbene.

Un alt secret cunoscut de puține gospodine este că legumele trebuie să stea afară două săptămâni, înainte să le punem în butoi, la murat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`