Ce trebuie să faci ca bradul de Crăciun să reziste mai mult timp. Greșeala banală care îl poate distruge
Bradul împodobit reprezintă piesa centrală a atmosferei care definește Crăciunul. Se spune că un brad natural aduce beneficii terapeutice datorită mirosului proaspăt pe care îl emană. Totuși, este destul de delicat, putând să se usuce ușor dacă nu este îngrijit corespunzător.
Cum să păstrezi bradul de Crăciun mai mult timp
Pentru a menține bradul de Crăciun proaspăt mai mult timp, poți face o crestătură la tulpină pentru a îmbunătăți absorbția apei. Pune bradul într-un suport special umplut cu apă imediat după efectuarea crestăturii și asigură-te că nivelul apei depășește tăietura tulpinii. Aceste măsuri previn uscarea și degradarea rapidă a bradului.
De asemenea, descoperă și că bradul favorizează mediile unde este umiditate ridicată. Plasează o tavă cu apă în proximitatea lui sau udă-i din când în când crengile cu apă, folosind un recipient. În același timp, evită să expui bradul la surse de căldură și încearcă să îl menții la distanță de acestea, scrie Fanatik.ro.
Evită să îl pui lângă sursele de căldură
Întotdeauna așează bradul la o distanță considerabilă de calorifere, radiatoare, sobe sau orice alt aparat care emite căldură. Temperaturile ridicate din casă pot grăbi procesul de uscare al bradului, iar rezultatul ar putea fi observarea unor crengi de culoare maronie în loc de verde. Să nu te surprindă dacă această situație se întâmplă dacă bradul este expus prea mult căldurii.
Bradul împodobit trebuie ținut departe de ferestre mari, unde razele solare pot usca rapid crengile. Chiar și luminițele îl pot afecta; optează pentru cele cu becuri mici sau folosește doar beteală și globuri pentru a preveni uscarea rapidă.