Ce trebuie să facem de fiecare dată când tăiem o ceapă. Trucul simplu și ingenios care ne scapă de o mare problemă

Publicat: 23 09. 2024, 18:04
Actualizat: 23 09. 2024, 18:14
Foto simbol: Pixabay

Ceapa este o legumă ne întâlnită în bucătărie și în preparate. Deși oferă savoare și gust mâncărurilor, acesta vine la pachet cu lacrimi și ochi iritați în momentul în care este tăiată.

Ce truc ne poate ajuta atunci când tăiem o ceapă

Un truc ineginos de pe TikTok, care s-a viralizat rapid, ne poate scăpa de două mari probleme pe care toți le avem atunci când tăiem o ceapă: ochii înlăcrimați și iritați, conform click.ro. 

Tot ce trebuie să facem este să punem un șervețel umed pe tocător, înainte de a începe să mărunțim ceapa. Un șervețel sau chiar o cârpă umedă, ar trebui să ne ajute să nu mai avem ochii atât de iritați, atunci când tăiem ceapă.

De ce este eficient acest truc

Trucul postat pe TikTok este eficient deoarece acidul eliberat de ceapă, care ne și provoacă lacrimile, va fi mult mai atras de apă, decât de aerul din jur. Astfel, ochii noștri nu vor mai fi atât de loviți de impactul pe care acest acid îl are.