Ce trebuie să aibă în vedere părinții în noul an școlar. Elevii vor trebui să aibă un anumit lucru

Ce trebuie să aibă în vedere părinții în noul an școlar. Elevii vor trebui să aibă un anumit lucru
Sursa foto: Pixabay

Am intrat deja în luna august, iar școala se apropie cu pași repezi. Părinții vor trebui să țină cont anul acesta școlar că elevii vor trebui să aibă asupra lor un anumit lucru, conform legii.

Ce vor trebui să aducă elevii la școală

Începând cu anul școlar 2024-2025, legea spune că fiecare elev trebuie să aducă un portofoliu personal. De această regulă sunt vizați toți elevii, începând de la grupa mijlocie de la grădiniță, potrivit click.ro. 

Acest portofoliu va fi utilizat de elevi până la absolvirea liceului. Prin această măsură, Ministerul Educației își propune să poată centraliza și evalua progresul educațional al fiecărui elev.

În Legea Educației se preciza încă din 2011 prezența acestui protofoliu personal, însă abia anul acesta începe să fie aplicat în grădinițe și școli. Potrivit legii, acest portofoliu personal va include documente esențiale ce reflectă performanța și realizările educaționale ale elevului. Este vorba despre rezultate școlare, fișa matricolă, rezultate obținute la examene naționale, dar și diversele diplome obținute pentru activități extracurriculare.

Ce părere au părinții cu privire la această măsură

Noua măsură introdusă de Ministerul Educației a provocat deja un val de reacții în rândul părinților și profesorilor. Aceștia consideră că portofoliul personal poate să ofere o imagine mai clară a progresului celor mici și va putea ajuta la identificarea zonelor unde este nevoie de sprijin.

Mai mult, acest portofoliu va fi disponibil și în format digital. „Articolul 133 – (3) În termen de 36 de luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, portofoliul educațional va fi realizat și în format digital integrat, ca parte a Sistemului integrat de management al școlarității, administrat de Ministerul Educației prin intermediul UESMATD”, scrie în lege.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`