Ce trebuie să ai în vedere când vrei să schimbi termopanele

Ce trebuie să ai în vedere când vrei să schimbi termopanele

Materialele din termopane sunt cele mai utilizate atât la construcțiile civile cât și cele industriale. Utilizarea lor aduce numeroase beneficii pe care e dificil să le obții de la alt tip de materiale cu aceleași costuri.

Beneficiile utilizării produselor din termopan

Cele mai folosite termopane sunt cele pentru ferestre și uși. Prin utilizarea unui geam din termopan ai parte de o eficiență energetică crescută atât iarna cât și vara. Gradul ridicat de economisire a energiei în timpul utilizării termopanelor este redat de faptul că PVC-ul este un material de cea mai bună calitate pentru izolație. Acesta contribuie eficient la conservarea energiei termice de la interior.

Pe lângă izolarea termică, termopanele au și avantaje raportat la costurile de achiziție. E interesant faptul că deși ar trebui să fie mai scumpe, acestea chiar sunt mai ieftine decât lemnul. Problema materialelor din lemn este că odată cu trecerea timpului își pierd din calitate și nu mai izolează corespunzător.

Termopanul este și un bun izolator fonic. La bloc nu vrei să auzi mereu zgomotul din exterior. Cu geamuri din lemn e posibil să auzi foarte tare sunetele de afară, în timp ce termopanele asigură condiții optime pentru evitarea zgomotului de la exterior. Poți chiar să folosești soluții complete pentru balcoane sticla astfel încât să izolezi la maximum apartamentul.

Elementele de feronerie utilizate la termopanele premium sunt de cea mai bună calitate. Materialul folosit este oțelul care oferă o deschidere în 4 trepe, ce reprezintă un plus de siguranță antiefracție.

Criteriile principale de alegere a geamurilor de termopan

Unul din cele mai importante criterii în alegerea termopanelor este profilul acestora. Tipul de profil se alege în funcție de adâncime, numărul de garnituri, numărul de camere și întărirea din oțel a profilului la interior.

Sticla utilizată la termopane poate influența costul de producție a termopanelor. Cu cât alegi o sticlă mai groasă și de calitate ai parte de mai multe beneficii. Ține cpnt de grosimea sticlei care trebuie să poată avea chiar și 3 foi de sticlă.

De asemenea, foile folosite trebuie să fie alese cu atenție pentru a avea un randament bun indiferent de sezon. Chiar și gazul utilizat la termopane este un element esențial de care ții cont la achiziționare.

Feroneria este cea care face treaba complexă în ceea ce privește deschiderea, închiderea și securizarea geamurilor. Verifică ce tip de sisteme se folosesc, materialul din care sunt făcute, dar și opțiunile de manevrare a geamului.

Poți avea în vedere și accesorii care ajută la îmbunătățirea utilizării. De exemplu, vara ții mai mult timp geamul deschis și ai nevoie de o plasă pentru insecte la geamuri. Poți opta pentru glafuri la interior sau grile speciale de aerisire.

Ce tipuri de termopan sunt pe piață

Cel mai popular material din care se fac termopanele este PVC-ul. Un material la fel de bun izolant dar cu un cost mult mai ridicat este aluminiul. PVC-ul este un plastic bun deoarece costul de achiziție nu este mare, nu ruginește și se curăță ușor.

Ce tipuri de sticlă se folosesc

Pentru alegerea termopanelor potrivite nevoilor tale e bine să ai în vedere și tipul de sticlă. Ai sticla float transparentă și cu un aspect natural. Sticla low-e are un rol important pentru menținerea temperaturii optime la interiror, asigurând astfel un transfer de căldură mult mai redus.

O sticlă eficientă pentru evitarea supraîncălzirii la interior este sticla cu control solar. O sticlă laminată poate fi alegerea potrivită atunci când vrei izolare fonică superioară, poate chiar la închiderea unei pergole. Pentru mai multă intimitate, ai la dispoziție sticlă ornamentală care de regulă se montează în centre de înfrumusețare, sau alte locuri unde intimitatea contează.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`