Ce studii are fostul premier Viorica Dăncilă

Ce studii are fostul premier Viorica Dăncilă

Fostul premier al României, Vioridca Dăncilă, a atras atenția prin activitatea sa politică, fiind des sancționată pentru greșelile de exprimare pe care le făcea. Înainte de a deveni membră PSD, aceasta a fost profesoară la un liceu din Videle.

Ce studii are Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a absolvit Liceul Energetic Ploiești în anul 1982, apoi s-a înscris la Institutul de Petrol și Gaze, Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi. A absolvit în anul 1988, după ce a luat licența cu nota 9. La acea vreme, doar 200 de studenți din cei 500 care luau examenul de admitere absolveau facultatea respectivă.

În anul 2004, s-a înscris la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Facultatea de Administrație Publică – București și a obținut diploma de Master – Spațiul Public European. S-a specializat în Programarea și managemenul proiectelor, Bazele economiei petroliere și luarea deciziilor și Expert în armonizarea legislativă – integrare europeană și și-a dat definitivatul în învățământ.

Între 1989 și 1997, aceasta a fost profesoară la un liceu din Videle, iar între 1988 și 2009 a fost inginer – Serviciul monitorizare producție țiței și gaze la Petrom S.A.

Din 1996, Viorica Dăncilă devine membru al Partidului Social Democrat.

În anul 2000 a devenit președintele Organizației de Femei PSD Videle. A mai deținut funcțiile de consilier local PSD Videle, consilier județean PSD Teleorman, președinte al organizației PSD Videle, lider al delegației PSD din Parlamentul European, vicepreședinte al Organizației județene PSD Teleorman, președinte al Organizației de Femei PSD Teleorman, membră a Consiliului Național al PSD, vicepreședinte al Organizației Naționale de Femei a PSD, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală în Parlamentul European, liderul delegației deputaților europeni români în grupul S&D,deputat în Parlamentul Europeanși prim-ministru al României.

Prin candidatura sa la acele alegeri, Viorica a devenit prima femeie premier din ţara noastră şi totodată prima femeie preşedinte aPSD.

„Am depus tot efortul ca să nu dezamăgesc, în primul rând femeile din România pentru că dacă eu aveam un eşec poate multe femei care vor să facă carieră erau marcate de faptul că prima femeie premier a abandondat sau nu a fost destul de puternică sau nu a făcut performanţă. Cred că am demonstrat că pot face acest lucru şi am dat un impuls tuturor femeilor din această ţară”, declara Viorica Dăncilă la un moment dat.

Cum arată CV-ul fostului premier Viorica Dăncilă. Cu ce se ocupă în prezent

Conform site-ului Guvernului României, în CV-ul fostului premier al României se menționează că aceasta se descurcă mai bine în limba franceză decât în engleză (calificativul FB pe linie la înțelegere, vorbire și scriere la franceză, comparative cu calificatul B la limba engleză).

De asemenea, printre principalele competenţe şi aptitudini, se menționează capacitatea de a organiza şi de a coordona grupuri şi activităţi politice, aptitudinea de a lucra în echipă, de a-mi asuma iniţiative şi responsabilităţi de coordonare şi organizare și negociator în relaţii sociale şi politice.

Utilizarea calculatorului în diferite variante şi competenţe utilitare ale calculatorului este de asemenea menționată în CV-ul politicianului.

După pierderea funcției de președinte al PSD și după căderea guvernului în fruntea căruia era, se zvonește că Viorica Dăncilă ar trăi din banii soțului, Cristinel Dăncilă, acesta fiind manager peste operațiunile de extracție a produselor petroliere pe teritoriile județelor Argeș, Dolj, Olt, Gorj și Teleorman.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`