Ce spune Mircea Badea despre pensia pe care o va avea judecătorul Cristi Dănileț: ”O fi bine? Sunt fan!”

Ce spune Mircea Badea despre pensia pe care o va avea judecătorul Cristi Dănileț: ”O fi bine? Sunt fan!”
Foto: Cristi Danileț / Facebook

Judecătorul Cristi Dănileț a reușit să surprindă din nou pe toată lumea… Recunoscut pentru activismul său civic și uneori chiar și un pic politic, depășind granițele imparțialității atribuite unui magistrat, judecătorul din Cluj a solicitat pensionarea sa.

De altfel, Secției pentru judecători a CSM are chiar mâine, 10 ianuarie 2024, pe ordinea de zi soluționarea cererii de pensionare a lui Cristi Dănileț.

Cristi Dănileț: ”Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult”

Conform propriei declarații, postate pe pagina sa de Facebook, judecătorul își dorește iasă la pensie pentru a simțit că a venit momentul acela în care ”spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult…

„Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult. Acum, am ajuns la un astfel de moment, al carierei mele. După 25 de ani, mă opresc cu activitatea în magistratură. Nu spun „STOP!” celorlalte preocupări ale mele. Voi fi prezent în continuare în spaţiul public pentru a lăuda ceea ce se face bine şi a critica ceea ce se face prost în domeniul legal şi judiciar.

Mă voi concentra mai mult pe educaţia juridică a oamenilor, pe care am de gând să o extind de la cea pentru copii, de care mă ocup de ani buni, la cea pentru adulţi.Voi continua să pregătesc studenţi, pentru a deveni oameni ai legii mai buni ca mine. Voi dedica mai mult timp familiei, aşa cum merită”, a spus Cristi Danileț.

Informația a stârnit încă o dată rumoare în opinia publică, chiar și printre simpatizanții judecătorului, având în vedere chinul cu care politica românească se chinuie de ceva ani să dărâme sistemul pensiilor speciale, care nu sunt calculate pe baza contributivității și, mai mult, ajung să fie încasate de oameni care sunt încă în puterea muncii.

Conform unor date vehiculate de media, Cristi Dănileț avea un salariu lunar de 20.000 de lei în 2021, astfel că pensia pe care o va încasa va fi de peste 16.000 de lei.

Mircea Badea: ”Într-o viață viitoare vreau să fiu Cristi Danileț!”

Dintre reacțiile provocate de ieșirea la pensie a judecătorului Cristi Dănileț se remarcă cea a lui Mircea Badea. Realizatorul tv de la Antena 3 CNN abordează problema în stilul propriu, ironic, și, judecând faptele declară aspirațional că și-ar dori ca într-o viață viitoare să fie unul dintre beneficiarii pensiilor speciale.

„Am descoperit că sunt mai în vârstă decât Cristi Danileț, lucru care mă tulbură și mă posomorăște, eu vreau să fiu Cristi Danileț. Dacă m-ar întreba cineva acum „Ce vrei să te faci când vei fi mai mic?” (în sensul că sunt mai mare de ani ca el), răspunsul este Cristi Danileț.

Știți ce face Cristi Danileț, care are 48 de ani? Iese la pensie. Cristi Danileț a muncit 22 de ani și opt luni. 22 de ani, eu am muncit doar la măsuță. Vă dați seama că trăim în țara în care stimabilul cetățean Cristi Danileț poate fi pensionar la 48 de ani?! Cu o pensie nesimțită? Unii le zic speciale, eu le zic nesimțite.

Eu aș vrea să fiu Cristi Danileț, dar cel mai mult aș vrea să fiu generalul Codruț Olaru. Este și procuror, dar și general. În 2022, la 49 de ani, s-a pensionat și are o pensie de 50.000 lei lunar, adică 10.000 euro. O fi bine? Sunt fan! Într-o viață viitoare vreau să fiu Cristi Danileț sau Codruț Olaru. Vă dați seama? Eu, având 49 de ani, să ies la pensie și să am, până crăp, 10.000 euro pe lună doar pentru că respir? Cât de tare ar fi? Sigur… s-au luptat cu mafia… Foarte tare. Îi susțin”, afirmă Mircea Badea, conform jurnalul.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`