Ce spune ministrul Sănătății despre problemele de funcționare ale platformei de programare la vaccinare: ”Sunt multe încă de recuperat. Este regretabil” (VIDEO)

Ce spune ministrul Sănătății despre problemele de funcționare ale platformei de programare la vaccinare: ”Sunt multe încă de recuperat. Este regretabil” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut o primă reacție, vineri seară, cu privire la faptul că platforma de programare la vaccinare nu a funcționat în primele ore de la începtul celei de-a doua etape a campaniei naționale de imunizare.

Probleme de funcționare a platformei de vaccinare, în prima zi a etapei a doua a campaniei: Reacția ministrului Sănătății

”Sunt multe încă de recuperat în legătură cu felul în care funcționează platforma în momentul ăsta. Știu că sunt câteva zile și nopți de când colegii de la STS lucrează continuu pentru a adapta și pentru a pregăti această platformă. Este regretabil că în acest moment nu funcționează optim, dar se lucrează ca lucrurile să meargă din nou așa cum se cuvine”, a spus Vlad Voiculescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Platforma de programare pentru vaccinare nu a fost disonibilă în primele ore de la startul etapei a doua

Platforma online pe care oamenii se pot programa la vaccinare este dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Reprezentanții STS au precizat vineri după-amiază că platforma nu a fost blocată din cauza numărului mare de solicitări, ci nu a funcționat pentru că a fost în procedură de actualizare. Mai exact, s-a făcut transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2.

Câteva ore mai târziu, STS a transmis că platforma este disponibilă.

”În acest moment platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ este disponibilă și poate fi accesată la nivel național, în vederea programării pentru vaccinare.

Procedura de transferare și sincronizare a datelor și serviciilor din aplicația utilizată pentru etapa 1 în aplicația dezvoltată pentru etapa 2 s-a încheiat.

Precizăm faptul că noua versiune a platformei a fost optimizată pentru a facilita înscrierea persoanelor vulnerabile – adulți peste 65 de ani și bolnavi de afecțiuni cronice. Aplicația are o interfață îmbunătățită, care să vină în sprijinul populației vulnerabile, a medicilor de familie, a angajatorilor și tuturor celor care doresc să se vaccineze”, se arată într-un comunicat de presă al STS.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”