Ce spune ministrul Sănătăţii despre problema drogurilor: „Avem doar două centre de reabilitare”

Ce spune ministrul Sănătăţii despre problema drogurilor: „Avem doar două centre de reabilitare”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a susținut luni, în ceea ce privește testarea pentru droguri în şcoli, că nu facem absolut nimic dacă nu vom introduce educaţia pentru sănătate în şcoli, încă din ciclul primar şi că, în opinia sa, pentru combaterea consumului de droguri, să introduci această materie doar la liceu este foarte târziu.

Ministrul Sănătăţii, despre problema drogurilor

În cadrul unei emisiuni, Alexandru Rafila a fost întrebat cum vede problema drogurilor în România și ce soluții ar propune: „Este foarte preocupant și pe mine cel mai mult mă preocupă copiii și adolescenții. Aici sunt două componente. Un consumator obișnuit este o persoana bolnavă. Eu îi tratez ca pe bolnavi și pentru o soluție am nevoie de colaborarea lor și a familiilor, pentru a-i putea ajuta cu psiholog sau medicamentos. Accesul la psihoactive este de competenta poliției, pentru că Ministerul Sănătații nu are nici capacitatea să se ocupe”.

„România are foarte puține centre, cele mai multe sunt private. Noi avem rețeaua spitalelor de psihiatrie. Dar centre de reabilitare sunt puține, avem doar doua. Am vorbit să facem mai multe, măcar unu pentru fiecare județ. Si nu vor fi legate de activitatea Ministerului de Interne, ca să nu existe reticente, că nu mă duc că mă ia poliția”, a susținut ministrul Sănătăţii.

„Nu știu cine a lansat teoria testării în masă, dar eu am fost de la început împotrivă, pentru că, în primul rând, nu mai există nicăieri. Și presupune foarte multe costuri ți nu aduce niciun beneficiu”, a mai declarat Alexandru Rafila, notează romaniatv.net.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`