Ce spune Mihaela Bilic despre combinația roșii cu brânză? „N-ai ce să greșești”

Ce spune Mihaela Bilic despre combinația roșii cu brânză? „N-ai ce să greșești”
Sursa foto: captura video Youtube/ Observator

Roșiile cu brânză sunt una din mesele favorite de români. Unii nutriționiști spun că această combinație nu este atât de benefică pentru organism, dar Mihaela Bilic vine cu o lămurire.

Ce beneficii au roșiile

Nutriționistul Mihaela Bilic le-a spus urmăritorilor săi din mediul online că după Paște a mâncat foarte des roșii cu brânză, conform Pro TV.

„Nu știu ce meniu ați avut voi după Paște, dar eu nu mă pot sătura de roșii cu brânză! Roșii din astea moțate românești și caș de oaie un pic sărat… Ca să parafrazez titlul cărții mele, “am mâncat, o fi păcat”? Cu roșii n-ai ce să greșești… că tot așteptăm soarele de vară! Ce faci când vrei o piele frumos bronzată? Mănânci roșii care conțin licopen, un pigment din familia carotenoizilor, cu rol de protecție împotriva razelor ultraviolete. Ce faci când vrei să te hidratezi și să te remineralizezi cu o băutură răcoritoare și sănătoasă? Bei suc de roșii care, spre deosebire de fresh-urile din fructe, nu conține fructoză, nu îngrașă și are mult potasiu”, a transmis Mihaela Bilic.

Aceasta explică și care sunt beneficiile roșiilor, iar cei care vor să slăbească sau să își mențină silueta pot consuma aceste legume.

„Roșia este o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară. Are puține calorii, peste 95% apă, multe fibre și minerale. Iată câteva secrete despre roșii:
Roșiile se coc și după ce au fost culese și se păstrează la temperatura camerei, nu la frigider- o temperatură mai mică de 15 grade le afectează consistența și gustul. Licopenul din roșii este un compus liposolubil, se absoarbe în prezența grăsimii, deci puneți puțin ulei în toate preparatele cu roșii.

Valoarea ei nutritivă crește atunci când este gătită, iar licopenul se eliberează mai rapid dacă roșia este strivită/pasată, transformată în piure. Concentrația de licopen crește de 8-10 ori în sosul de tomate și în bulion, față de roșia proaspătă, deci nu ezitați să consumați bulion, pastă de tomate, sos de roșii. Prin gătit este distrusă o parte din vitamina C, însă conținutul de mineralele și fibrele nu suferă nicio modificare”, mai adaugaă Mihaela Bilic.

Ea spune că sucul de roșii este chiar mai sănătos decât cel de portocale, fiind ideal pentru cei care vor să își mențină greutatea.

Cât de sănătoase sunt brânzeturile


Cât despre brânzeturi, nutriționistul spune că este și va rămâne un fan al lactatelor. Aceste preparate au o serie de beneficia pentru organism.

„Cele mai multe cercetări despre lapte se fac în Japonia, țara în care laptele este considerat un produs de preț. Japonezii au vorbit pentru prima oara de lactoferină, o glicoproteină cu rol în metabolismul fierului și proprietăți antibacteriene, antiparazitare și antivirale. Consumul de lactoferină de origine bovină (în preparate obținute din lapte) a avut efecte benefice asupra infecțiilor digestive cu Helicobacter. Tot lactoferina are proprietăți anti-infecțioase, anti-inflamatoare și anti-tumorale, inclusiv asupra virusului hepatitei C”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

În plus, nutriționistul discută și despre rolul important al brânzeturilor pentru dantură și își încurajează urmăritorii să consume brânzeturi la finalul mesei.

„Eu vreau să încurajez adoptarea bunului obicei frantuzesc de a mânca o bucățică de brânză la sfârșitul mesei. Brânzeturile stimuleaza producția de salivă alcalină și scad numărul coloniilor de bacterii patogene din gură. Grăsimea din brânză, împreuna cu cazeina( o proteina din lapte), formează o peliculă protectoare pe suprafața dinților care are rolul de a-i apăra ca un scut. Un argument în plus este acela că fosforul și calciul din compozitia brânzei au acțiune de neutralizare a acidității din cavitatea bucală și stimulează remineralizarea smalțului dentar”, a mai adăugat medicul nutritionist.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)