Ce spune ÎPS Teodosie despre bărbații care se căsătoresc cu femei divorțate: „Săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”

Ce spune ÎPS Teodosie despre bărbații care se căsătoresc cu femei divorțate: „Săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”
Sursa Foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a făcut de-a lungul timpului mai multe declarații controversate, a vorbit de curând despre bărbații care decis se căsătoresc cu femei divorțate.

ÎPS Teodosie, din nou protagonistul unor declarații controversare

Invitat în cadrul unei emisiuni la Radio Dobrogea, renumitul cleric a fost întrebat, printre altele, dacă este păcat ca un bărbat să se căsătorească cu o femeie care a divorțat.

„Dacă este divorţată, tot preotul trebuie să lămurească. A vrut ea să divorţeze? Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”, a precizat Arhiepiscopul Tomisului, notează stirileprotv.ro.

De asemenea, acesta a mai fost întrebat de un ascultător dacă este păcat ca o persoană să se cunune în biserică, dar să nu facă cununia civilă.

„Nu este păcat, dar este o lege. Trebuie să respectăm legea. Dacă s-ar abroga această lege, ar fi totul în regulă. În istoria bisericii noastră, până când nu au ieşit legile acestea mai apropiate de noi era ca şi în Grecia, putea să dea certificat de cununie şi preotul care a cununat şi ar fi totul în regulă. Să ne gândim poate se face vreun referendum, ca pentru familie. Este o lege care ne cere această prevedere să fie împlinită”, a răspuns ÎPS Teodosie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`