Ce spun pacienţii de la Spitalul Corabia depre imaginile care au revoltat o țară întreagă: „Le dai, te bagă în seamă, nu le dai, mori la uşa lor“

Ce spun pacienţii de la Spitalul Corabia depre imaginile care au revoltat o țară întreagă: „Le dai, te bagă în seamă, nu le dai, mori la uşa lor“

Incidentul petrecut la Spitalul Orăşenesc Corabia, surprins și distribuit pe rețelele de socializare, în care un pacient a cerut ajutorul medicilor dar a fost ignorat de către aceștianu pare a fi unul izolat.

Corpul de control al ministrului Sănătăţii a făcut azi-noapte un control fulger

După ce Corpul de control al ministrului Sănătăţii a făcut azi-noapte un control fulger, pacienţii aflaţi luni-dimineaţă la Triajul s-au plâns că această situație se repetă zilnic:

„Aşa e la Corabia. Le dai, te bagă în seamă, nu le dai, mori ca un câine la uşa lor”, este opinia unui pacient care a venit pentru servicii medicale la acest spital, scrie adevarul.ro.

„Nu e prima dată când se întâmpla asta. Nu mai faceţi poză, văd ca am vorbit cu dumneavoastră şi nu-mi mai dau nici tratament”, se teme un altul.

„Am văzut imaginile. Mi s-a rupt sufletul când am văzut bătrânul”, spune un alt pacient, cu toţii sperând că lucrurile se vor schimba dacă şi ministrul şi-a exprimat interesul pentru a investiga situaţia.

Ministrul Sănătăţii a decis trimiterea unei echipe de control a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt la Spitalul Orăşenesc din Corabia, după ce în online au apărut imagini cu un bătrân lăsat de cadrele medicale să zacă pe jos.

Imagini revoltătoare la Spitalul din Corabia

Vlad Voiculescua precizat că, la finalizarea anchetei, va lua o decizie „ca astfel de situaţii să fie tratate cu mult mai mult profesionalism de către personalul spitalicesc”.

Bătrân grav bolnav, ignorat de cadrele medicale ale spitalului din Corabia

Bărbatul a fost lăsat să zacă pe holurile spitalului ore în şir, fără ca cineva să îl ajute să se ridice de pe jos. Doar o femeie care avea și ea treabă la medic a încercat să-l ajute.

„- Haideţi, că o să vină cineva să vă ia de aici. Staţi de mult aici? Domnu’, staţi de mult aici?
– De vreo trei ore.
– De trei ore?
– Uitaţi-vă la mine un pic. Vreţi să vă ajut să vă ridicaţi pe scaun?
– Da.”

„- Nu mai plânge, tataie, că plângi degeaba. Hai să te ajut să te urci în căruţ.
– De când aştept, mi-a venit rău şi am căzut aici.
– Urcă pe scaun, acolo.
– Nu pot să mă urc. Am încercat şi nu pot”.

Femeia a încercat să îl ridice, dar nu a putut singură, aşa că a chemat ajutoare. Au venit niște infirmiere, care doar au stat și s-au uitat la el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”