Ce spui de un șemineu de poveste?

Ce spui de un șemineu de poveste?

Încă din copilărie, ai fost obișnuit cu imaginea unui Crăciun de poveste în care Moș Crăciun coboară noaptea pe șemineu și lasă cadouri sub brad. Dacă nu ai avut un șemineu când erai mic sau ai locuit la bloc, acum, adult fiind, sigur vrei să ai unul în casa recent cumpărată.

Imaginează-ți cadrul special! Stai și citești o carte pe canapea la căldura șemineului, în sufrageria împodobită de sărbători. Nu-i așa că e minunat? Ghidul de mai jos te va ajuta să-l alegi pe cel perfect locuinței tale, fie că este unul într-un stil mai tradițional, fie că este cu totul modern.

Ce stil de șemineu alegi?

  • Minimalist

Cu simplitatea ca temă de design semnificativă anul acesta, stilurile minimaliste sau discrete sunt o tendință majoră. În loc de modele complicate sau motive voluminoase, construcțiile minimaliste sunt simple și în culori neutre pentru a se îmbina perfect cu peretele tău. Intenția este de a menține concentrarea pe flăcări în loc de detalii.

  • Din piatră

Construcțiile din piatră oferă o modalitate ușoară de a adăuga textură sau de a rupe monotonia pereților cu nuanțe neutre. Piatra adaugă o notă rustică și un element contemporan, inspirat de natură. Folosirea unei pietre contrastante pe un fundal neutru poate crea un punct focal dramatic în spațiu.

  • Care separă spațiile

Pe măsură ce tendința de a lucra de la domiciliu continuă, spațiile separate care oferă intimitate au devenit o considerație importantă în designul casei. Șemineele au un rol în această tendință, deoarece se pot dubla ca separatoare de cameră, păstrând în același timp un mediu cald și confortabil acasă.

  • Care economisește spațiu

Ultimii ani te-au învățat importanța mobilierului multifuncțional. În timp ce dimensiunea medie a acestei surse de încălzire a crescut, considerentele de economisire a spațiului au determinat modele care le integrează în pereți, precum un TV cu ecran mare, oferind camerelor de zi și dormitoarelor un aspect modern.

  • Din marmură

Acest material atemporal a fost întotdeauna în vogă, dar mai mult anul acesta. Cu proprietarii de case care doresc să adauge o notă de lux camerelor lor de zi, sursele de căldură placate cu marmură sunt motivul de design. Marmura vine în multe culori și modele diferite, adăugând eleganță și caracter construcției.

  • Flăcări pe bază de apă

Cea mai recentă inovație sunt sursele pe bază de apă, care transformă apa de la robinet într-o ceață fină care este iluminată pentru a semăna cu flăcările, dar nu produce căldură. În timp ce aceste construcții sunt destinate exclusiv efectului vizual, ele oferă beneficiul secundar al unei modalități sigure de a te juca cu focul.

  • Finisaj canelat

Stilul canelat (fluting) și-a făcut loc printre piesele de mobilier, accesorii și chiar insule de bucătărie, așa că nu este de mirare că este o alegere populară printre designerii contemporani de surse de încălzire. Acest finisaj adaugă un strat textural unui spațiu, în timp ce te simți calm. Este perfect pentru o cameră mai minimalistă.

  • Bicolor

Finisajele bicolore sunt populare printre designerii care doresc să creeze un punct focal într-o cameră. Acestea pot ajuta la adunarea culorilor disparate sau pot face ca înălțimea unei camere să se simtă mai mare, atrăgând privirea în partea superioară.

  • Forme curbate

Curbele și-au găsit drumul de la mobilier la caracteristici arhitecturale și de design, cum ar fi pereții curbați, dulapurile de bucătărie și, desigur, sursele de căldură.

Modelele curbate sunt dovada că tendința pentru forme și siluete mai fluide și sinuoase nu se demodează.

  • Finisaj metalic

S-ar putea ca metalul să nu fie prima ta opțiune atunci când alegi un finisaj pentru o astfel de construcție. Deși este neobișnuit, oferă câteva opțiuni cu adevărat interesante pentru o amenajare mai contemporană. Finisajul întunecat adaugă greutate și echilibru într-un spațiu, altfel umplut și aerisit.

Dacă nu te atrage niciun stil din această listă sau nu vrei să investești în această sursă de căldură, poți oricând să economisești cu o sobă de teracotă. Nu cea pe care o știi din casele bunicilor, ci una modernă care va oferi un plus de stil camerei tale, pe lângă căldura de care ai nevoie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`