Ce sisteme pentru aerisire ai nevoie la baie? Sau mai bine un întreg sistem de ventilație

Ce sisteme pentru aerisire ai nevoie la baie? Sau mai bine un întreg sistem de ventilație

Să vorbim despre ventilație! Acum în plin sezon de vară, toată lumea este interesată mai degrabă de aerul rece. Interesul pentru aparatele de aer condiționat este tot mai crescut. Cu toate acestea, pe tot parcursul anului vei fi mai mulțumit dacă alegi un sistem de ventilație cu recuperare de căldură.

Calitatea aerului respirat, mai ales în încăperile în care îți petreci cel mai mult timp, ar trebui să te preocupe. Este de bază în ceea ce înseamnă viața sănătoasă. Implicit ce sisteme pentru aerisire baie sunt, aici fiind încăperea unde umiditatea este la cote alarmante mai des.

Ce ventilație ai nevoie în băi?

Mai ales în cazul construcțiilor vechi, unde nu sunt băile proiectate cu fereastră, este absolut necesar să fie o soluție de ventilație. Unii apelează la clasicele mici ventilatoare. Acestea pot fi utile, dacă au puterea necesară.Aici gasesti ventilatoare baie, la Altecovent. Știați că unele dintre acestea pot fi controlate prin aplicație dedicată? Vorbim așadar de ventilatoare smart și iată ce trebuie să știți despre cele disponibile la Altecovent:

  • Pot fi ușor de conectat la rețeaua de energie.
  • Sunt demontabile încât întreținerea și curățarea lor să fie facile.
  • Includ și senzor de umiditate.
  • Poate fi ajustată intensitatea la care funcționează.
  • Includ program de noapte.
  • Funcționează acționat de senzor, la trei etape: fie de lumină, fie când umiditatea este peste limită, fie de bază.

Ventilarea băii este absolut necesară. Știm că umiditatea din încăperi poate fi controlată și mai ales limitată – dacă spre exemplu ținem cont că unele activități pot ridica nivelul de umiditate, de la gătit la uscatul hainelor în interior. Însă în băi nu putem limita. Băile, dușurile, uscarea hainelor sunt activități zilnice. Singura soluție este să dispunem de un sistem care ține sub control umiditatea.

Dacă vă întrebați cât costă un ventilator de baie, cele pentru băi mici și mijlocii, cum sunt în oferta de la Altecovent costă nu mai mult de câteva sute de lei. Așadar accesibil e puțin spus. Ceva mai scumpe sunt cele de tehnologie modernă, cele smart de la GetAir spre exemplu, smartfan cu temporizator. Accesați pagina oficială și descoperiți care sunt ofertele curente de la Altecovent, dar și stocul disponibil de sisteme și accesorii.

Sistem complet de ventilație, de la Altecovent

Chiar este necesară ventilația cu recuperare de căldură în casă? Am nevoie de astfel de măsuri? Sunt primele întrebări pe care și le pune toată lumea. Dacă interesul este de a crea un climat controlat și sănătos, da.

Pentru cine știe deja, Altecovent este furnizor de sisteme de ventilație cu recuperare de căldură. Aici vom găsi sistemele complete, de la unii dintre cei mai buni producători ai nișei. Pot fi rezolvați toți pașii, de la proiectare și până la instalarea și punerea în funcțiune a sistemului în cauză, cu ajutorul celor de la Altecovent. Au servicii conexe și asta înseamnă un avantaj în plus pentru orice cumpărător.

Așadar, în primă fază, vor solicita de la furnizor detalii și oferte de preț. Vor primi două variante, aferente celor două tipuri de sisteme și anume cel descentralizat și cel centralizat. Aleg opțiunea și merg mai departe cu această colaborare, alegând ca tot aceeași echipă să monteze, să caroteze pereții, iar pe termen lung să le ofere garanții și servicii de tip mentenanță și reparații.

Te întrebi ce fel de sistem să alegi? Cele pentru baie implicit vor fi alese ținând cont de suprafața ce trebuie ventilată. În oferta de la acest furnizor vom găsi pe cele de la Sevi, unul din marile branduri. Sunt disponibile aici și cele încastrabile, precum și senzorii specifici. Prețurile sunt mai mult decât accesibile.

Cui îi este recomandat sistemul de ventilație cu recuperare de căldură centralizat sau descentralizat?

Depinde atât de stadiul de construire a casei sau dacă aceasta este finalizată, dacă suprafața ce trebuie ventilată este mai mare sau mai mică. Spre exemplu, unul din factorii de avut în vedere este legat de suprafață, pentru că evident, sistemul de ventilație trebuie să facă față. La suprafețe de 160 mp și peste, acolo unde sunt în medie 2 până la 4 dormitoare spre exemplu recomandarea este cea a unui sistem descentralizat. Motivul? Acest tip de sistem este mai rentabil din punct de vedere al costurilor, are un raport optim beneficii – cost.

De asemenea de avut în vedere sunt costurile, de achiziție inițială și cele pe termen lung de întreținere. Sau nevoile din fiecare casă. Spre exemplu sunt cei care apelează la această metodă pentru că au nevoie de sistem automat care să mențină flux de aer curat, să regleze umiditatea și mai ales să corecteze problemele legate de igrasie și mucegai.

Din rațiuni practice, sistemele descentralizate sunt alese pentru că neavând traseu de tubulatură, montajul este simplificat să spunem. Însă beneficiul de moment nu ar trebui să surclaseze interesele pe termen lung, așadar este de preferat să cereți sfatul specialistului.

Altecovent recomandă

Fiecare dintre componentele parte din aceste sisteme, că vorbim de cele cu sau fără recuperare de căldură, că vorbim de cele pentru băi, trebuie atent alese. Cei de la Altecovent atrag atenția asupra faptului că inclusiv tubulatura reprezintă un punct fierbinte. De ce? Pentru că alegând ce vi se pare mai accesibil poate, subestimați importanța unor detalii. Tubulatura trebuie să aibă un înveliș ce nu va favoriza depunerea prafului și a diverselor particule pe suprafața sa. Poate fi chiar motivul pentru care la un moment dat sistemul de ventilație va funcționa zgomotos.

De asemenea, este important de avut în vedere că un sistem de ventilație subdimensional față de ceea ce este necesar nu doar că nu va face față, dar posibil să fie zgomotos. Soluția? Alegeți conform indicațiilor celor care se pricep mai bine și de ce preferat să nu fie vorba de o achiziție a sistemului și atât, ci și de solicitarea montajului. Așa veți fi și mai siguri că ceea ce ați ales și vi s-a recomandat este 100% și ce aveți nevoie în fond.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`