Ce se întâmplă dacă mesteci gheață. Medicii ne semnalează ce riscuri ar putea aduce acest obicei (VIDEO)

Publicat: 23 05. 2024, 23:21
Sursă foto: Pixabay

Mestecatul gheții ar putea duce la apariția unor fisuri sau fracturi dentare, potrivit medicilor stomatologi.

Acest obicei ar putea duce la o sensibilitate dentară

„Smalțul dinților este alcătuit din structuri asemănătoare unor tije care sunt compuse din mii de cristale microscopice”, a explicat pentru USA Today Dr. Roopali Kulkarni, doctor în medicină dentară.

Specialiștii avertizează că mestecatul gheții ar putea duce la sensibilitate crescută la temperaturi calde și reci, potrivit NY Post.

Gheața este, de asemenea, considerată un cristal, așa că, atunci când presați două cristale cu forță, unul dintre ele va ceda”, a explicat doctorul.

Mâncatul compulsiv de gheață se numește pagofagie

Mâncatul compulsiv de gheață, cunoscut sub numele de pagofagie, a fost asociat de mult timp cu anemia feriprivă, o afecțiune caracterizată prin niveluri scăzute de fier în sânge.

Persoanele care au acest obicei și-l expun pe rețelele sociale. e platforma Reddit, există o comunitate intitulată Ice Chewers Anonymous, cu peste 8.400 de membri, care discută și împărtășesc metode pentru a obține „gheața perfectă”.

Stomatologii ne avertizează că acest obicei de a mesteca gheață poate fi dăunător dinților. Unii profesioniști chiar utilizează platforma TikTok pentru a ilustra detaliat consecințele negative ale acestui obicei. Mâncatul compulsiv de gheață poate provoca daune grave dinților și gingiilor, inclusiv fisuri dentare, fracturi sau leziuni ale smalțului dentar.

@imperialdentalcenter Chewing ice can break your teeth#brokentooth #toothache #toothpain #klinikedentaretirane ♬ original sound – Barstool Sports