Ce se întâmplă cu școlile din București, după ce INSP a încadrat Capitala în scenariul roșu. Anunțul ministrului Educației, Monica Anisie

Ce se întâmplă cu școlile din București, după ce INSP a încadrat Capitala în scenariul roșu. Anunțul ministrului Educației, Monica Anisie
Foto: Hepta - Abaca Press / Marechal Aurore/ABACA

INSP a comunicat astăzi, prin intermediul unui raport, o rată de infectare de 3,1, calculată în baza populației rezidente a Bucureștiului și 2,6 în baza populației după domiciliu. Monica Anisie a avut astăzi, 13 octombrie, o ședință cu prefectul Capitalei, în urma căreia a luat o decizie.

Incidența reală ar fi de 2,69, potrivit prefectului Bucureștiului. Școlile nu se vor închide și nici nu se pune problema carantinării unor zone, a transmis oficialul.

„Nu vom închide școlile nici la o incidență de 3.01. Rata de infectare este de 2,69. Vom lua măsuri, dar vom aștepta spre 3,4, ținând cont de populația reală”, a declarat prefectul Gheorghe Cojanu.

Școlile se vor închide abia atunci când indicele de infectare va depăși timp de 3 zile consecutiv, a transmis Cojanu.

Monica Anisie, despre posibilitatea închiderii școlilor în București

Monica Anisie, ministrul Educației, a vorbit și ea pe marginea acestui subiect.

„Am luat în calcul toate variantele posibile, să nu fie puși în pericol elevii și profesorii. Prin urmare, pot să vă spun că la momentul acesta, rata de infectare la nivelul municipiului București este de 2,69. Nu s-a trecut de 3.

Așa cum bine se știe, dacă în mai multe zile rata de infectare la nivel de localitate este mai mare de 3, se trece la scenariul roșu”, a transmis Monica Anisie.

Deși cifrele de la GCS și INSP se calculează în baza unei populații de 2,1 milioane de locuitori în București, prefectul crede că în realitate, este vorba despre 2,5 milioane de bucureșteni. Numărul real va fi determinat în baza unui recensământ al INS, în februarie 2021.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`