Ce se întâmplă cu organismul când ești INCINERAT! Detalii CUTREMURĂTOARE. Andrei Gheorghe a optat pentru asta
În România, puțini sunt cei care ar prefera ca după moarte să fie incinerați într-un crematoriu. Cunoscutul om de radio Andrei Gheorghe va fi incinerat sâmbătă, aceasta fiind dorința lui, după spusele familiei.
Iată ce se întâmplă într-un crematoriu. ATENȚIE! Sunt informații cu un PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL!!!
Trupul se reduce la cenușă extrem de fină, iar din tot corpul va rămâne circa 3 kilograme de cenușă după ardere.
În primul rând, toate bijuteriile defunctului trebuie înlăturate dinante. Procesul de ”după moarte” se poate dovedi a fi cât se poate de riscant, dacă, spre exemplu, decedatul avea în interior un stimulator cardiac. Există probabilitatea ca el să explodeze în interiorul crematoriului.
În timpul procesului de ardere, camerele sunt încălzite la temperaturi între 1400 -1800 grade Fahrenheit.
Pentru a fi siguri că acestea rezistă la astfel de temperaturi, ele sunt placate cu cărămizi industriale la exterior.
Unele crematorii eliberează gaze periculoase, motiv pentru care trebuie verificate tot timpul.
De regulă, într-un crematoriu se incinerareză câte un trup. Excepție fac doar cazurile în care, spre exemplu, este vorba de o mamă și bebelușul ei.
Mai întâi, arde sicriul, apoi ard părul și pielea. Urmează mușchii, organele interne se vaporizează, iar apa iese din trup sub formă de abur.
Când rămân doar oasele scheletului, ele sunt sfărmate manual, folosind o unealtă similară cu prășitoarea unui fermier.
În unele cazuri, se folosesc mijloace adiționale care pot reduce emisiile de fum și alte mirosuri.
Întreg procesul de incinerare durează între două – trei ore, în funcție de greutatea trupului, tipul sicriului sau de temperatura din crematoriu.
Praful care rămâne este luat din cameră și pus pe o tavă în care se află un magnet ce îndepărtează orice resturi de metal, cum ar fi, șuruburile chirurgicale.
Apoi se folosește un dispozitv ce sfarmă orice oscior care ar mai putea rămâne…
O problemă reprezintă și cadavrele cu ”gabarit depășit”. Spre exemplu, în cazul cadavrelor de peste 120 de kilograme, Crematoriul din Vitan-Bârzeşti refuză incinerarea.
Ca orice proces de ”trecere”, incinerarea are costurile ei, acestea diferind în funcție de vărsta decedatului. Operațiunea e mai ieftină pentru copii. De asemenea, se mai adaugă taxa de concesionare nişă pe termen nelimitat şi taxa anuală de întreţinere a nişei. Cenuşa provenită din incinerare se depune în urnele asigurate de crematoriu şi se păstrează timp de 45 de zile în incinta crematoriului. În tot a est timp, familia trebuie să hotărască asupra depunerii cenușei la: domiciliu, în cavou, groapă, nişe sau în columbarele crematoriului.