Ce se întâmplă cu indemnizația de creștere a copilului pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți / Anunțul făcut de Marcel Ciolacu

Ce se întâmplă cu indemnizația de creștere a copilului pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți / Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi, 14 septembrie, în cadrul ședinței de Guvern, că indemnizația de creștere a copilului pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți va fi majorată cu 50%.

„Ministerul Muncii vine astăzi cu un proiect la care ţin mult: majorăm cu 50% indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni, tripleţi şi multipleţi”, a declarat Marcel Ciolacu la începutul şedinţei, potrivit Libertatea.

Indemnizația de creștere a copilului, majorată cu 50%

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai anunțat că vor fi acordat și facilități pentru părinți, plafonul veniturilor supuse impozitului fiind mai mare.

„Majorăm nivelul de venituri supuse impozitului în perioada concediului de creştere a copilului. Astfel, plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.500 de lei”, a mai anunțat Marcel Ciolacu, în cadrul ședinșei de Guvern.

Modificarea și completarea contractului cadru pentru asistență medicală urmează să fie modificat, potrivit premierului. Așadar, medicii de familie vor putea să suplimenteze serviciile medicale.

În acest caz, Guvernul va modifica și completa Hotărârea Guvernului nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care urmărește reglementarea condițiilor acordării asistenței medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`