Ce se întâmplă cu dosarul lui Visarion Alexa. Avocatul a oferit noi detalii: „Pe noi nu ne-a înștiințat nimeni”

Ce se întâmplă cu dosarul lui Visarion Alexa. Avocatul a oferit noi detalii: „Pe noi nu ne-a înștiințat nimeni”
Când toată lumea credea că scandalul a luat sfârșit, noi detalii despre caz au ieșit la iveală. Foto: Visarion Alexa / Facebook

Preotul Visarion Alexa a tulburat liniștea Bisericii Ortodoxe după ce a fost implicat în scandalul abuzurilor sexuale. Preotul a recunoscut acuzațiile de abuz sexual la începutul lunii octombrie, măsurile fiind luate chiar în aceeași zi de Arhiepiscopie.

Când toată lumea credea că scandalul a luat sfârșit, noi detalii despre caz au ieșit la iveală, avocatul preotului făcând o serie de declarații despre investigația care este în curs. Deși era considerat duhovnicul vedetelor, fiind invitat în nenumărate podcasturi, preotul a șocat cu scandalul în care este acuzat de agresiune sexuală. Însă avocatul duhovnicului a ieșit în spațiul public după ce a văzut că nu au mai apărut și alte dosare în care să fie implicat clientul său, acesta având doar plângerea penală inițială. Deși inițial apăruse mai multe enoriașe care îl acuzau pe Preotul Alexa că le-a agresat sexual, o singur persoană a depus plângere împotriva preotului.

Declarațiile avocatului lui Visarion Alexa

Primul avocat al lui Visarion Alexa a fost înlocuit la finalul lunii septembrie cu avocatul Teodor Cenușe. Venit cu forțe proaspete noul avocat a făcut o serie de precizări despre cazul care a șocat o țară întreagă.

„Până la finele lunii octombrie, nu am primit nicio înștiințare din partea procurorului despre alte plângeri. Desigur, știm din presă despre alte posibile acuzații. Pe noi nu ne-a înștiințat nimeni, pe cale oficială, că ar exista mai mult de o singură plângere, cea inițială. Nu vreau să le comentez. Nu știu ce se ascunde în spatele fiecărui material de presă. Nu știu ce fel de strategie pregătește procurorul pe această chestiune. Dacă le va lua sau nu în considerare. Vom vedea la momentul oportun. E un dosar de cercetare penală care-și va urma drumul! Ceea ce e sigur e că nu discutăm în continuare decât de o plângere la adresa clientului meu!’, a declarat avocatul Teodor Cenușe pentru Playtech.ro.

În acest moment Parchetul este așteptat să facă următorul pas

„Momentan nu e absolut nimic nou în situația părintelui. Și nici nu se va schimba până când procurorul de dosar nu va decide ce pași urmează. Nu există un interval de timp bine definit în care să se ia o decizie sau alta. Ca atare, toată chestiunea asta ar mai putea dura săptămâni sau poate chiar luni. Nu se pune în termenii ăștia problema. (n.r. dacă judecătorul va ține cont că acuzatul este preot) Instanța va judeca doar faptele. Atât și nimic mai mult!’, a declarat avocatul, pentru sursa citată anterior.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`