Ce se întâmplă cu alocațiile elevilor. Anunțul Ralucăi Turcan, ministrul Muncii (VIDEO)

Ce se întâmplă cu alocațiile elevilor. Anunțul Ralucăi Turcan, ministrul Muncii (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Majorarea alocațiilor elevilor rămâne în picioare, cel puțin pentru moment. Raluca Turcan a comentat pe marginea acestui subiect marți, 25 mai.

Mărirea alocațiilor nu este prevăzută în buget de Guvern, dar votul Parlamentului ar putea schimba planurile executivului, la 180 de grade.

„Aștept cu maxim interesvotuldin Parlament.Alocările financiarele cunoașteți foarte bine. Evident, dacă Parlamentul va decide, și Guvernul va trebui săse replieze”, a declarat Raluca Turcan.

Ministrul Raluca Turcan anunță schimbări majore în sistemul de pensii

De asemenea, în cadrul conferinței de presă, Raluca Turcan a mai vorbit și despre opțiunea pensionării la 70 de ani și interzicerea încasării salariului și a pensiei pentru angajații la stat.

„Opțiunea (n.r. – pensionarea la 70 de ani)se aplicăatât pentru sectorul public, cât și privat, însăinterzicerea cumului pensiei cu salariul este valabilădoar pentru sistemul public”, a mai transmis Turcan.

Varianta pensionării la 70 de ani nu este obligatorie, ci opțională. Acest lucru era posibil și până în prezent, însă noua inițiativă va elimina o bună parte a aspectelor birocratice.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În curs de actualizare…

Urmăriți B1TV.ro și pe
`