Ce salariu primește un tânăr care nu a luat bacalaureatul, la primul lui job. Sunt oameni cu zeci de ani de muncă ce nu primesc atât

Ce salariu primește un tânăr care nu a luat bacalaureatul, la primul lui job. Sunt oameni cu zeci de ani de muncă ce nu primesc atât
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un tânăr care nu a luat bacalureatul, dar nu s-a descurajat și și-a găsit un loc de muncă bine plătit, chiar și fără diplomă.

Ce salariu primește la primul loc de muncă

Tânărul de 18 ani a terminat liceul în acest an, dar nu a luat examenul de bacalureat. Cu toate acestea, și-a găsit primul loc de muncă și a întrebat utilizatorii de pe Redddit dacă salariul pe care îl primește este unul bun, având în vedere că este primul job, informează Adevărul.

Primul lui salariu a fost de 3.250 de lei, net, plus bonurile de masă în valoare de 400 de lei, iar de luna viitoare salariul îi va mai crește cu 300 de lei.

„E salariu ok pentru primul job?” a întrebat tânărul, pe o rețea de socializare.

Reacțiile internauților

Postarea sa a stârnit multe reacții din partea internauților care au dat de înțeles că este foarte bun salariul pentru primul loc de muncă, având în vedere că sunt oameni care au zeci de ani de muncă în spate și poate că nu primesc atât.

„Acum 6 ani, eram în facultate și la angajare am primit 1.500 de lei în mână”;

„În 2010, primul meu salariu a fost de 800 de lei. Primii bani primiți au fost 350 de lei”;

„Sunt oameni la 40+ după ani de muncă care au același salariu. Sfatul meu e să iei bacul, nu știi niciodată unde te duce viața”, au fost unele dintre comentarii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`