Ce salariu avea Mircea Dinescu la TVR. Motivul plecării de la televiziunea de stat

Ce salariu avea Mircea Dinescu la TVR. Motivul plecării de la televiziunea de stat

Mircea Dinescu, celebrul poet și realizator de televiziune a ofeit detalii despre veniturile încasate în urma colaborării cu TVR. Deși în presă s-a scris că Mircea Dinescu a ajuns să câștige lunar 15.000 de euro, acesta a spus că lucrurile nu stau deloc așa.

Ce salariu primea Mircea Dinescu de la TVR

Suma de 15.000 de euro pe care a încasat-o a fost primită pentru o perioadă de 12 luni: „Era aşa şi nu era chiar aşa. Fiindcă nu luam 15.000 de euro, cum s-a spus sau chiar s-a scris, ci pot spune că am încasat această sumă, dar pe 12 luni. Se poate verifica, de către cei care m-au acuzat de una şi de alta. Voi pleca cu părere de rău din curtea televiziunii publice, dar asta e viaţa. Aveam prieteni la toate emisiunile la care colaboram, trei la număr, toate fiind prezente în topul audienţelor postului public.

Toate aceste producţii sunt bine văzute. Desigur, nu doar mie, fiindcă în cazul unora dintre aceste producţii aveam doar statut de colaborator, dar vreau să mai spun că şi reluările stau bine, în audienţe. Din păcate, contractul în televiziune e de exclusivitate, aşa că etapa TVR pentru mine s-a încheiat.’, a mai declarat Mircea Dinescu.

Luna trecută, Mircea Dinescu spunea că s-a pensionat, iar motivul pe care a luat această decizie este pandemia COVID-19, care i-a luat toată agoniseala ultimilor ani.

Mircea Dinescu continuă emisiunea la Prima

Mircea Dinescu avea două restaurante în București, însă restricțiile COVID-19 l-au adus în pragul falimentului și singura soluție de supraviețuire a fost pensionarea.

„Cifra anuală de afaceri pentru cel dintâi restaurant, era de circa un milion de euro. Pe asta am avut-o în 2019. Anul trecut am renunțat la cei 40 de angajați ai acestui restaurant, dar și la afacerea în sine. La mine, acolo, în Centrul Vechi, veneau foarte mulți turiști, recunosc. Cei mai mulți erau din Israel, care urmăreau pe Internet emisiunile mele culinare și veneau fiindcă puneam în viaţă rețete românești vechi și de un secol.’, a spus Mircea Dinescu.

Prima TV a anunțat oficial că l-a cooptat pe Mircea Dinescu în echipă, iar emisiunea, care va deveni ”Poezie și Delicatețuri”, va debuta în luna martie. ”Propunerea de a veni la această televiziune a fost o întâmplare, am discutat și iată că mă aventurez aici cu emisiunea ”Poezie și delicatețuri”, deci mai puțină politică și mai multă poezie, alături de bătrânii lăutari care au suferit mult anul trecut, din cauza pandemiei”, a explicat Dinescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`