Ce s-a întâmplat cu un bărbat care nu a dormit, timp de 11 zile / „Poți începe să vezi cealaltă parte a creierului”

Ce s-a întâmplat cu un bărbat care nu a dormit, timp de 11 zile / „Poți începe să vezi cealaltă parte a creierului”
Sursa foto: Facebook / Colaj Fanatik

Privarea de somn poate fi extrem de periculoasă pentru sănătate și poate duce la slăbirea sistemului imunitar. Schimbările bruște de dispoziție, creșterea în  greutate, hipertensiunea arterială și chiar tulburările neurologice sunt doar câteva dintre afecțiunile pe care le poate cauza lipsa de somn.

Tony Wright, un bărbat din Cornwall, a rezistat 11 zile fără somn, în timp ce încerca să doboare un record mondial, potrivit ladbible.com. Nu a reușit, însă, să bată recordul pentru cea mai lungă perioadă fără somn, şi asta pentru că a rămas treaz timp de 266 de ore, scrie dcnews.ro.

Experiența unui bărbat care a stat treaz timp de 11 zile

Deși corpul său a fost afectat de lipsa somnului, Tony spune că aproape s-a simțit „iluminat”, după ce a reușit să acceseze o secțiune a creierului său, cu totul nouă pentru el. În cadrul unui interviu, bărbatul a vorbit despre întreaga experiență.

„Practic, înfometezi mintea rațională, mintea egoistă, de somn, iar bateriile ei se epuizează. Bineînțeles că nu te simți foarte bine… dar dacă împingi dincolo de asta, capacitatea minții raționale de a rămâne la conducere începe și ea să se destrame și de aici poți începe să vezi cealaltă parte a creierului, celălalt eu”, a explicat Tony Wright, potrivit ladbible.com.

„Ceea ce m-a interesat este să dau sens acestei experiențe”

„Nu este nimic nou în a rămâne treaz pentru a ajunge la o stare diferită. Am vorbit cu multă lume despre asta. Majoritatea oamenilor au amintiri, după ce au petrecut sau au muncit din greu. Sigur că obosesc, dar în acest sens, ei întrezăresc altceva.

Un fel de moliciune, o stare mai relaxată, adesea mai emoțională – pentru că există mai mult acces la acea parte emoțională a creierului. Ceea ce m-a interesat este să dau sens acestei experiențe.

Și a fost posibil să exploatez asta și să aduc tehnici combinate pentru a lega partea stângă a creierului, care inițial nu se simte grozav, dar recompensa pe cealaltă parte a creierului – asta face ca efortul să merite”, a mai explicat bărbatul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`