Ce s-a descoperit în raportul final al experților privind incendiul de la Ferma Dacilor? Care ar fi fost cauza tragediei

Ce s-a descoperit în raportul final al experților privind incendiul de la Ferma Dacilor? Care ar fi fost cauza tragediei
Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Experții vin cu o nouă teorie privind cauza incendiului de la Ferma Dacilor, în urma căruia au murit opt oameni, inclusiv unul dintre copiii patronului. La aproape un an de la tragedia din Tohani, ancheta se apropie de final.

La ce concluzie au ajuns experții

La aproape un an de la tragedie, specialiștii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă din Petroșani au tras câteva concluzii privind posibilele cauze ale incendiului, conform observatornews.ro. 

Experții sunt de părere că incendiul ar fi pornit fie de la o defecțiune a instalației electrice, fie de la coșul de fum din bucătăria pensiunii, fie de la o petardă pe care cineva ar fi aruncat-o pe acoperișul realizat integral din stuf și din lemn.

Cornel Dinicu, proprietarul Fermei Dacilor, nu crede în această ipostază, de aceea a angajat pe cont propriu specialiști care să descopere ceea ce s-a întâmplat de fapt. „Aștept ca specialiștii pe care i-am angajat să facă o analiză, să facem împreună o analiză. Să aflăm ce s-a întâmplat, în realitate. Că s-ar fi aruncat cu petarde, dar eu nu am auzit petarde în ziua aia. Am înțeles că au găsit niște urme și niste petarde neexplodate, dar cine știe de când erau”, spune Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor.

Totuși, specialiștii de la Expertize Criminalistice arată că în noaptea tragediei au fost două căderi de tensiune electrică. Patronul a declarat că sesizase de mai multe ori compania de electricitate asupra fluctuaţiilor de tensiune.

Cornel Dinicu vrea să construiască o biserică pe locul clădirii distruse

Între timp, Cornel Dinicu a redeschis un restaurant pe domeniul de la Tohani. În locul clădirii distruse de flăcări, proprietarul vrea să construiască o biserică.

„Trebuie să trăim, trebuie să muncim, ne continuăm viața. Vrem, nu vrem, asta e. Sper să am puterea să reconstruiesc”, spune Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor.

După incidentul tragic, s-au instalat stingătoare suplimentare atât în restaurant, cât și în celelalte spații ale fermei, alături de o instalație de stingere cu sprinklere. Hidranți sunt amplasați în curte, în parcare și în zonele de adunare a oamenilor. Recent, clienții au început să revină la poarta fermei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:11 - Arbori pe cale de dispraiție, din cauza schimbărilor climatice. Printre speciile aflate pe „Lista Roșie” se află și un copac cunoscut în România
22:34 - Procurorul general al Republicii Moldova denunță implicarea directă a serviciilor rusești în alegeri: „Suntem în fața unei provocări fără precedent”
22:34 - Care sunt prețurile pe litoral în această perioadă? Stațiunile sunt pline de turiști și toamna
22:34 - Family Start, programul de creditare pentru tineri, în care statul plătește o parte din dobândă. Ce conditiții trebuie îndeplinite
22:20 - Paznic din Cluj, filmat în timp ce încerca să prindă o hoață într-un mall. Nicio persoană care era la fața locului nu l-a ajutat
22:02 - Ionuț Moșteanu: “La prezidențiale este foarte clar că lui Ciolacu îi convine să intre cu Simion în turul doi”
21:56 - Gabriel Zetea, reacție la acuzațiile lui Ciucă către PSD: Aceste discuții sunt dovada maximei sale iresponsabilități și dovada clară că nu-i pregătit să fie președintele țării (VIDEO)
21:54 - Șoferii cu un comportament agresiv în trafic pot fi reclamați direct pe aplicația MAI. Ce fapte se încadrează și cum sunt sancționate
21:45 - Ce l-a marcat în copilărie pe Prințul William? Fratele său, Prințul Harry a fost martor la ceea ce s-a întâmplat
21:24 - Daniel Fenechiu (PNL): Ciolacu spune că își dorește să intre în turul 2 cu Ciucă pentru că dă bine. În esență, își dorește să intre cu Simion (VIDEO)