Ce s-a ales de medicul Radu Zamfir, la aproape 10 ani de la tragedia din Munții Apuseni. Unde lucrează acum?

Ce s-a ales de medicul Radu Zamfir, la aproape 10 ani de la tragedia din Munții Apuseni. Unde lucrează acum?
Foto: Facebook / Radu Zamfir

Pe 20 ianuarie 2014, un elicopter cu echipaj medical s-a prăbușit în Munții Apuseni la peste 1.400 de metri altitudine, între Cluj și Alba. Aeronava se îndrepta spre Oradea pentru un transplant de ficat de la un donator în moarte cerebrală. Radu Zamfir a fost unul dintre supraviețuitorii accidentului.

Ce face medicul Radu Zamfir, după aproape 10 ani de la tragedia din Munții Apuseni

În urma tragediei din Apuseni, pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion au decedat, în timp ce restul pasagerilor, copilotul Răzvan Petrescu și medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru și Sorin Ianceu au supraviețuit.

După aproape 10 ani de la tragedie, doctorul Radu Zamfir, specialist în chirurgie hepato-bilio-pancreatică și chirurgie oncologică, este în continuare în sistemul de sănătate publică. În 2019, a fost numit director executiv al Agenției Naționale de Transplant (ANT) printr-un ordin al fostului ministru, Sorina Pintea. Medicul a obținut și o diplomă de transplant pentru prelevare multiorgan, scrie Cancan.ro.

Medicul are o avere colosală

Radu Zamfir are o carieră de succes și obține câștiguri financiare semnificative, depășind 10.000 de euro lunar. În declarația sa de avere, se menționează că primește 83.125 de lei anual pentru activitatea desfășurată la Institutul Clinic Fundeni. Pe lângă acest venit, obține încă 250.000 de lei anual dintr-o altă colaborare în același domeniu. De asemenea, în calitate de director al Agenției Naționale de Transplant, încasează 97.862 de lei anual.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`