Ce români vor beneficia de bani de la stat pentru încălzirea pe timpul iernii? Premierul Marcel Ciolacu a explicat: „Ne asigurăm că un număr cât mai mare de pensionari pot primi în continuare sprijinul”

Ce români vor beneficia de bani de la stat pentru încălzirea pe timpul iernii? Premierul Marcel Ciolacu a explicat: „Ne asigurăm că un număr cât mai mare de pensionari pot primi în continuare sprijinul”
Sursa foto: Freepik.com

Sezonul rece a început să își facă apariția, astfel că ajutorul pentru încălzire devine din ce în ce mai important pentru pensionarii din România. Premierul Marcel Ciolacu a explicat care vor fi românii care vor putea beneficia de acest ajutor la iarnă.

Pensionarii ale căror pensii au crescut vor mai beneficia de acest ajutor de la stat?

Deși principalul subiect și motiv de îngrijorare al pensionarilor în această toamnă a fost recalcularea pensiilor, un alt subiect a început să devină tot mai important, anume ajutorul pentru încălzire, conform click.ro. 

Din ce în ce mai mulți pensionari și-au pus întrebarea dacă vor mai putea beneficia de acest ajutor dacă pensiile lor au crescut. Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre acest subiect în cadrul Antena 3 CNN. Acesta explicat că pensionarii din România vor continua să primească ajutorul de încălzire, chiar dacă pensiile lor au crescut.

„Venim cu o decizie importantă și în privința ajutorului pentru încălzire: sumele rezultate în urma recalculării pensiilor nu se iau în calcul la stabilirea drepturilor pentru acest tip de ajutor. Rămâne valabil ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare. În acest fel, ne asigurăm că un număr cât mai mare de pensionari pot primi în continuare sprijinul în următoarea perioada”, a explicat Premierul Marcel Ciolacu.

Câți bani vor primi românii prin ajutorul de încălzire

Ajutorul pentru încălzire va fi oferit și în iarna 2024-2025, iar pensionarii care vor să beneficieze de acești bani trebuie să se prezinte cu ultimul talon de pensie pe care l-au primit înainte de recalculare din toamnă.

Banii vor fi acordați în funcție de venitul lunar mediu al familiei sau a unei persoane singure. Ajutorul va fi acordat până la un venit mediu net lunar de 1386 lei în cazul unei familii, iar în cazul unei persoane singure până la un venit de 2053 lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`