Ce rol are de fapt, al treilea compartiment al mașinii de spălat. Multe gospodine l-au folosit greșit până acum

Ce rol are de fapt, al treilea compartiment al mașinii de spălat. Multe gospodine l-au folosit greșit până acum
Foto: Captura video YT

Scopul celui de-al treilea compartiment al mașinii de spălat rufe rămâne adesea necunoscut pentru mulți utilizatori, deși acesta deține un potențial considerabil. Fiecare compartiment are rolul său specific, dar există gospodine care nu folosesc toate funcțiile acestora.

Ce reprezintă al treilea compartiment al mașinii de spălat

Compartimentul principal al mașinii de spălat, cunoscut sub denumirea de Main Wash, este dedicat procesului esențial de spălare. Aici se introduce detergentul, indiferent dacă este sub formă de pulbere, lichid sau gel. De asemenea, este locul unde se adaugă agentul pentru îndepărtarea petelor sau pentru albirea hainelor, scrie Fanatik.ro.

Al doilea compartiment, numit Softener, situat în mijlocul mașinii de spălat, este rezervat balsamului de rufe. Acesta are rolul de a reîmprospăta materialele și de a conferi o aromă plăcută, în special atunci când hainele sunt uscate într-o încăpere din casă.

De obicei, este marcat cu simbolul max”. Balsamul trebuie turnat până când nivelul atinge acest semn, fără a depăși cantitatea indicată. Experții consideră că balsamul este făcut pentru a persista, motiv pentru care este recomandată o singură clătire.

La ce folosește de fapt

Cel de-al treilea compartiment al mașinii de spălat este denumit Prewash” și este conceput pentru etapa de prespălare. Această fază necesită utilizarea unor agenți de curățare sporți pentru a ajuta la îndepărtarea murdăriei grele, motiv pentru care sunt efectuate mai multe clătiri.

Multe femei alege să spele manual hainele murdare într-un lighean. Cu toate acestea, acest compartiment poate fi o alegere care economisește timp și eforturi, mai ales atunci când trebuie să freci hainele mai murdare.

Compartimentul acesta al mașinii de spălat, de obicei mai mic și se pun de fiecare dată soluții lichide și concentrate. Poate fi marcat cu simbolul I sau cifra 1 și uneori este detașabil.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`