Ce riști dacă parchezi mașina pe locul altcuiva, în București. Consecințele sunt grave

Ce riști dacă parchezi mașina pe locul altcuiva, în București. Consecințele sunt grave
Foto Facebook Străzi pentru Oameni

Dacă parchezi mașina pe locul altcuiva, în București, poți fi sancționat, iar primirea unei amenzi este una dintre cele mai „ușoare” consecințe pe care gestul le poate avea.

Din cauza lipsei locurilor de parcare, lăsarea mașinii pe locul altcuiva de parcare este adesea practicată în București. Dar, dacă acel loc este personalizat, riști consecințe grave, informează România Tv.

Ocuparea locului de parcare personalizat aduce amenzi uriașe

Mulți bucureșteni și-au cumpărat locuri de parcare personalizate tocmai pentru a avea garanția că vor avea unde să își parcheze mașina. Cu toate acestea, se întâmplată de foarte mult ori ca locurile lor să fie ocupate de către altcineva.
Pentru a evita astfel de situații, s-au implementat unele măsuri prin care șoferii care ocupă locurile de parcare pentru care altcineva plătește, să fie sancționați. Legea în vigoare prevede ca șoferul care ocupă locul de parcare al altui șofer să plătească o amendă. Dar, dacă acesta a ocupat un loc de parcare personalizat, mașina poate fi ridicată de către autorități. În această situația, suma pe care șoferul trebuie să o plătească pentru a-și recupera mașina este foarte mare, pe lângă amenda și taxa pentru că a parcat abuziv.

Locul de parcare personalizat poate fi ocupat, fără sancțiuni, între orele 8-18

Conform legii în vigoare, locul de parcare personalizat, pentru care cineva plătește, poate fi ocupat fără nicio sancțiune doar în intervalul 8.00-18.00, de către orice alt șofer. Dar, în afara acestui interval, șoferul va avea de-a face cu amenzi, care pot fi de 1.500 de lei sau mai mare.
Momentan, în București sunt doar 250.000 de locuri de parcare, insuficiente pentru numărul uriaș de mașini. În Capitală, în funcție de sector, taxa pentru un loc de parcare personalizat este de 300-600 de lei pe an.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`