Ce riscă șoferii care își pun coarne de ren pe mașină? Sancțiunile pot fi drastice

Ce riscă șoferii care își pun coarne de ren pe mașină? Sancțiunile pot fi drastice

Luna decembrie a sosit, iar odată cu ea, românii își pun în aplicare tradiția de a decora nu doar interiorul locuințelor, ci și exteriorul. În această perioadă festivă, mulți se gândesc serios și își decorează chiar și mașina cu diverse accesorii specifice sărbătorilor.

Au voie românii să își pună coarne de ren pe mașină?

Inspirați de atmosfera festivă, majoritatea conducătorilor auto optează să nu se limiteze la decorarea bradului de Crăciun sau a casei, ci aleg să își înfrumusețeze și mașina în această perioadă.

Unii șoferi pot exagera în decorarea mașinilor cu coarne de ren și alte accesorii pentru a atrage atenția. Aceștia pot primi sancțiuni, inclusiv suspendarea talonului și amendă contravențională. Montarea coarnelor de ren a devenit tot mai populară printre șoferi, inclusiv în kit-urile de decorațiuni auto pentru Crăciun, care pot include și nasul roșu al celebrului ren „Rudolf”.

Ce sancțiuni pot primi șoferii

De asemenea, sancțiunile pentru șoferii care încalcă aceste reguli pot varia între 6 și 8 puncte de amendă, adică în intervalul cuprins între 870 și 1.160 de lei, potrivit Spynews.ro.

Cu toate acestea, șoferii ar trebui să fie conștienți că legislația impune sancțiuni și în cazul modificărilor structurale sau tehnice aduse vehiculului în scopul atașării de decorațiuni, fapt ce poate conduce la reținerea talonului de către poliție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`