Ce reguli trebuie să respecte elevii înscriși la Evaluarea Națională pentru a nu fi dați afară din sala de examen

Ce reguli trebuie să respecte elevii înscriși la Evaluarea Națională pentru a nu fi dați afară din sala de examen
Sursa foto: Pixabay

Primul examen din cadrul Evaluării Naționale 2024 va avea loc marți, 25 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Următoarea probă va fi joi, 27 iunie, la Matematică.

Ce reguli trebuie să respecte elevii

Înainte de începerea examenelor, asistenții le explică elevilor prevederile metodologice referitoare la organizarea și desfășurarea corectă a evaluării naționale. După, candidații trebue să semneze un proces-verbal care include regulile examenului și mențiuni privind consecințele nerespectării acestora, inclusiv eliminarea din sala de examen, potrivit adevărul.ro. 

Elevilor nu le este permis să aducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete sau alte obiecte similare. Aceștia sunt obligați să lase aceste obiecte în sala de depozitare a obiectelor personale înainte de a intra la examen. Candidații care refuză să depoziteze aceste obiecte nu vor fi admiși la examen.

Candidații nu au voie să aibă asupra lor în sălile de examen manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, rezumate sau lucrări ale altor candidați, sau orice alt material care ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor, inclusiv în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte cu care vin la examen.

De asemenea, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care facilitează copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate în rezolvarea subiectelor.

Care este timpul minim destinat redactării lucrării

Candidații care doresc să predea subiectele mai devreme de expirarea timpului maxim prevăzut pentru redactarea lucrării, pot părăsi sala cel mai devreme după o oră de la începerea probei. La momentul părăsirii sălii de examen, elevii nu primesc alte subiecte suplimentare.

În situații obiective în care, în timpul probei scrise, este luată decizia anulării și rescrierii lucrării, timpul destinat redactării poate fi prelungit cu cel mult o oră, conform unei proceduri stabilite de Comisia Națională de Organizare a examenului de Evaluare Națională 2024. Pentru transcrierea unei pagini complete, se acordă maxim 15 minute suplimentare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`