Ce recomandă medicii pentru a-i feri pe copii de virozele sezoniere. Cum acționăm și cum îi protejăm pe cei mici

Ce recomandă medicii pentru a-i feri pe copii de virozele sezoniere. Cum acționăm și cum îi protejăm pe cei mici
Sursa foto: Freepik.com

Luni, pe 9 ianuarie, a început noul an școlar. Pe lângă traficul infernal, deschiderea şcolii mai aduce și cozi la camera de gardă şi în spitalele de pediatrie.

Copiii vor începe să se îmbolnăvească mai des odată cu intrarea în colectivitate.

Iată ce recomandă medicii în ceea ce privește virozele de sezon. Aceștia spun că virozele de sezon sunt absolut normale, atât timp cât nu se ajunge la internare.

Pentru a feri copiii de viroze, medicii recomandă imunizarea, atât prin vaccin, cât şi printr-o alimentaţie corectă, informează Observator.

Cum s-au pregătit părinții să înfrunte virozele de sezon

Mulţi părinţi deja au pregătit deja stocul cu medicamente şi vitamine.

„Îi lăsăm să se imunizeze de la sine, fără vitamine. Fructe mâncăm foarte multe, legume crude”, spune o mamă.

„A avut acum o lună de zile o mică gripă şi cred că suntem pregătiţi, are anticorbi. Ne spălăm pe mâini imediat cum ajungem acasă, la şcoală le spunem să fie atenţi. Fructele nu ne lipsesc”, a spus tatăl unui copil.

„Spălarea de câte ori este nevoie pe mâini, hidratarea, aerisirea sălii de clasă, a camerei, să mănânce foarte multe legume şi fructe şi multă mişcare. Cât mai multă igienă”, a spus o mamă a unui copil.

Ce recomandă medicii pentru a-i feri pe copii de virozele de sezon

Medicii de la cabinetele şcolare s-au pregătit pentru sezonul virozelor.

„Suntem în plin triaj epidemiologic în cabinetele şcolare. Dezinfecţia tuturor şcolilor, ştergerea tuturor meselor. Este bine să se aerisească clasele la pauză. Copiii, pentru a evita infecţiile, trebuie să se spele corect pe mâini, să mămânce fructe şi legume, să se hidrateze, să facă mişcare”, a precizat un medic școlar.

Medicii recomandă şi metodele tradiţionale de imunizare, pentru a feri copiii de viroze.

„Ca măsuri preventive aş avea şi în vedere imunizare prin călire, cum se zice în popor. Expunerea copilului la temperaturi scăzute pentru timp limitat, urmat de întoarcerea în casă. Alimente de tipul cătimei polen, propolis, lăptişor de matcă. Cam tot ce produc albinele este bun pentru imunitate. Este normal să răcească copilul. Într-o perioadă de sezon rece care începe toamna şi se termină primăvara, poate să răcească chiar şi de 9 ori”, a precizat Diana Belu, medic pediatru.

Medicii mai spun că e recomandat ca cei mici să ia o pauză de la activitatea şcolară, în cazul în care apar simptomele de gripă şi răceală, pentru a nu-i îmbolnăvi și pe ceilalți. Conform unei statistici, o persoană bolnavă de gripă poate infecta până la trei persoane sănătoase.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`