Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”

Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
Foto simbol: Pixabay.com

Deși suntem abia la început de toamnă, primele ninsori au apărut în acest sezon. Pe Transalpina, drumarii dezăpezesc deja șoseaua, iar mulți turiști au avut de suferit pentru că nu aveau montate anvelopele de iarnă.

Stratul de zăpadă a ajuns la câțiva centimetri pe Transalpina

Pe cel mai înalt drum din România, stratul de zăpadă a ajuns la câțiva centimetri, iar drumarii au fost nevoiți să folosească utilajele pentru dezăpezire. La aproape 2000 de metri, pe Transalpina, termometrele indică două grade celsius, iar în această dimineață temperaturile au ajuns la minus trei grade, conform observatornews.ro. 

Niște turiști din Polonia, care au decis să treacă prin România în drumul lor spre Grecia, au mers pe cel mai înalt drum de la noi și nu se așteptau să găsească zăpadă.

„E incredibil! Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”, spune turistul din Polonia.

Ciobanii sunt obișnuiți cu temperaturile reci din această perioadă

Ciobanii nu se grăbesc să coboare turmele de la munte, deoarece sunt obișnuiți cu ninsorile în septembrie şi cu vremea imprevizibilă. „Sperăm într-o vreme bună şi o toamnă lungă pentru că a fost secetă şi ne-a afectat pe noi, crescătorii de animale, şi am ţine cât mai mult vitele la munte pentru că n-avem unde să ne ducem din cauza secetei”, spune Mărioara Babu, fermier.

Mai mulți șoferi au avut probleme cu înaintea pe drumurile de munte, deoarece nu au avut maşinile echipate pentru iarnă. De asemenea, câțiva turiști s-au rătăcit pe munte în urma ceții și au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor.

Cel mai frig la munte a fost în Munţii Ţarcu, unde au fost -5 grade celsius, iar pe Vârful Omu au fost -4 grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`