Ce reacție a avut o turistă din Cehia care s-a întors în România pentru a doua oară: „S-au schimbat multe în acest timp!”

Ce reacție a avut o turistă din Cehia care s-a întors în România pentru a doua oară: „S-au schimbat multe în acest timp!”
Foto simbol: Pixabay

O turistă din Republica Cehă și-a împărtășit experiența de a vizita România pentru a doua oară, prima călătorie fiind în urmă cu 7 ani.

Femeia a rămas uimită de cum s-a schimbat țara noastră

Jolana a făcut o postare pe un grup de Facebook în care și-a împărtășit experiența de a vizita a doua oară România, la șapte ani distanță față de prima vizită. Din punctul ei de vedere, țara arată mult mai diferit față de cum a văzut-o atunci, conform observatornews.ro. 

Printre principalele îmbunătățiri pe care cehoaica le-a observat în țara noastră se numără infrastructura rutieră. Turista a povestit că drumurile sunt mult mai accesibile, fiind mai ușor accesul în zonele pitorești ale țării.

De asemenea, peisajul rural este mai valorificat prin renovarea caselor și a bisericilor care se află de-a lungul drumurilor. Mai mult, turista a precizat că România și-a păstrat farmecul, deși multe elemente tradiționale precum căruțele au dispărut.

Ce mesaj a transmis turista despre țara noastră

„Bună, sunt Jolana din Republica Cehă și mi-ar plăcea să împărtășesc cu voi câteva momente din călătoria noastră de vară prin România. Ne-am întors în România după șapte ani. S-au schimbat multe în acest timp! Infrastructura rutieră s-a îmbunătățit, iar acum, de-a lungul drumurilor, vezi case renovate și biserici fermecătoare, bine întreținute. Sunt mai puține căruțe trase de cai și animale pe drumuri. Simțim totuși că, odată cu creșterea nivelului de trai, o parte din autenticitatea pe care ne place să o descoperim în călătoriile noastre dispare încet. Chiar și așa, România are încă farmecul ei și rămâne una dintre țările europene cu cele mai conservate și neatinse peisaje naturale. Ne bucurăm de păduri, munți, înotăm în râuri și, spre marea mea bucurie, am avut chiar norocul să zărim niște urși”, a scris tânăra pe Facebook.

Postarea ei a stârnit multe aprecieri și comentarii din partea membrilor grupului, care au povestit ce îmbunătățiri au descoperit și ei în ceea ce privește România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)