Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci mămăligă. E singurul aliment din lume care face asta

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci mămăligă. E singurul aliment din lume care face asta
Foto: Hepta/MMA / F.F.

Chiar dacă mămăliga este cunoscută ca fiind o mâncare tradițional românească, ea de fapt își are originea în Italia și a fost descoperită în 1700. Țăranii o mâncau în mod deosebit iarna, pentru că mâncarea era mai greu de procurat. De-a lungul timpului, s-a descoperit că mămăliga are multiple beneficii asupra organismului.

Mămăliga este recomandată în curele de slăbire

Nutriționiștii recomandă mămăliga în diete, dar este potrivită și pentru copii mici pentru că nu are multe calorii. În plus, îmbunătățește digestia, este bogată în minerale, vitamine, nutrienți, magneziu, sodiu, zinc, conform Adevărul.
Mămăliga este potrivită și pentru persoanele care au intoleranță la gluten, pentru că mălaiul nu conține această substanță.
Valorea nutrițională variază. Mămăliga preparată acasă, cu apă, sare, fără unt și ulei, are 73 de calorii/ porție, dar poate conține și 16 grame de carbohidrați și 1,5 grame de fibre. Ea are doar un gram de grăsimi/porție.

Mămăliga poate reduce riscul de cancer

Porumbul este cel mai benefic ingredient al mămăligii. O porție de făină de porumb oferă circa 4,5 grame de fibre. Alimentul poate regla nivelul de zahăr din sânge, mai ales la pacienții care suferă de diabet zaharat 1 sau 2.
Mai multe studii din SUA au identificat că mămăliga este foarte sănătoasă și întărește sistemul imunitar. De asemea, cercetătorii americani au descoperit că poate reduce riscul de cancer de colon și riscul de formare a hemoroizilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare