Ce probleme de sănătate pot ține șoferii departe de volan

Ce probleme de sănătate pot ține șoferii departe de volan
Sursa foto: Freepik.com

 Șoferii din România care suferă de anumite probleme de sănătate nu vor mai putea urca la volan pentru a nu pune în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic și a pietonilor.

Care sunt afecțiunile care nu le vor mai permite românilor să urce la volan

Conform Codului Rutier, pentru a obține sau reînnoi permisul de conducere, este necesară o stare de sănătate bună atât fizic cât și mental, potrivit click.ro. 

Vederea joacă un rol crucial în acest sens, iar legislația prevede că șoferii trebuie să aibă o acuitate vizuală de cel puțin 0,8 la ochiul cu cea mai bună vedere și de cel puțin 0,1 la celălalt ochi, cu sau fără corecție. Corecția vizuală poate fi realizată cu ochelari cu dioptrii de maxim +8 sau lentile de contact.

Alte probleme de sănătate care pot afecta condusul

Pe lângă acuitatea vizuală, șoferii trebuie să aibă un câmp vizual orizontal de minimum 160 de grade la ambii ochi, inclusiv o extensie de cel puțin 70 de grade în stânga și în dreapta și 30 de grade în sus și în jos.

Persoanele cu deficiențe de contrast sau vedere dublă (diplopie) nu vor putea obține permisul de conducere. De asemenea, cei cu afecțiuni neurologice grave sau anomalii ale aparatului locomotor nu își pot reînnoi permisul auto.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`