Ce pensie primește actorul Dorel Vișan de la stat, după o viață dedicată scenei

Ce pensie primește actorul Dorel Vișan de la stat, după o viață dedicată scenei
Foto: Facebook

Renumitul actor Dorel Vișan, care a încântat de-a lungul timpului spectatorii de film sau teatru cu rolurile sale memorabile, s-a retras din lumina reflectoarelor în urmă cu trei ani, în 2021.

În prezent actorul îngrijește de propria sa gospodărie, la țară, unde s-a stabilit cu ceva ani în urmă.

Ce pensie primește actorul Dorel Vișan de la statul român

Se poate spune fără vreo urmă de îndoială că Dorel Vișan și-a dedicat viața aproape în întregime artei: fost actor, interpretând peste 40 de roluri pe scenele teatrelor și peste 50 de roluri în producții de film românești, a fost directorul Teatrului „Lucian Blaga” din Cluj și s-a dedicat și poeziei, devenind membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj.

Recent, potrivit unor surse, Dorel Vișan a afirmat că trece prin dificultăți financiare, primind de la stat, după o viață petrecută pe scenă, dedicată artei, doar 1.400 de lei lunar.

Tot ceea ce poate face Dorel Vișan pentru a compensa problemele financiare este să lucreze în propria gospodărie pentru a-și asigura hrana: „M-am retras la muncă”, spune actorul, cu ironie.

Dorul de scenă s-a topit într-o lume care a dispărut

Întrebat despre alegerea de a se retrage și despre scena care i-a fost ”acasă” ani de zile, acesta spune că îl leagă încă un dor de lumea actoriei, de scenă.

„Mai există un dor de scenă, dar s-a topit într-o lume care a dispărut. Fiecare generație are felul ei de a se manifesta”, mărturisea Dorel Vișan acum câțiva ani.

Decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler

Actorul Dorel Vișan a fost decorat, la data de 30 mai 2002, cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`