Ce pensie are un român care nu a muncit nici măcar o zi. Va primi mai mulți bani din ianuarie 2025

Ce pensie are un român care nu a muncit nici măcar o zi. Va primi mai mulți bani din ianuarie 2025
Sursa foto: Pixabay

Banca Națională a României a făcut un anunț legat de pensii, după publicarea ratei inflației din luna iulie, prin care românii vor primi pensii mai mari de la 1 ianuarie 2025, chiar și cei care nu au vechime în muncă.

Cei care nu au vechime în muncă nu beneficiază de majorare din septembrie

De la 1 septembrie, circa 3 milioane de pensionari vor primi o pensie mai mare cu 40%, iar acești români vor avea pensia mai mare cu 1.000 de lei, informează BZI.

Dar, pensionarii care nu au deloc vechime în muncă vor primi mai mulți bani din ianuarie 2025, la fel ca toți ceilalți pensionari. Totuși, în septembrie, ei nu vor beneficia de nicio majorare a venitului.

Ce pensie are un român care nu a muncit deloc

Astfel, cei care nu au muncit deloc primesc o pensie de 1.281, adică o indemnizație socială, care va crește cu 96 de lei, de la 1 ianuarie, ceea ce înseamnă că vor primi 1.377 de lei.

Din ianuarie 2025, vor fi următoarele creșteri ale pensiilor:
– Pensionarii care au pensia de 1.281 de lei, vor primi 96 de lei;
– Cei care au 2.000 de lei, primesc o creștere de 150 de lei;
– Vârstinicii care au 3.000 de lei, vor avea cu 300 de lei mai mult;
– Pensionarii care au 5.000 de lei vor primi cu 380 de lei mai mult.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)