Ce pensie va trebui să aibă un pensionar ca să primească medicamente compensate

Ce pensie va trebui să aibă un pensionar ca să primească medicamente compensate
Sursa foto: Facebook / @Compania Naţională Poşta Română

Pensionarii care primesc tichete sociale pentru masă caldă, alimente, medicamente compensate și ajutor pentru încălzire vor primi în continuare beneficiile, chiar dacă pensiile s-au recalculat.

Tichetele sociale, acordate în continuare pensionarilor

Executivul a adoptat ordonanța de urgență care se aplică din 1 septembrie. Cei care primesc tichetele sociale pe suport electronic, limita de venituri a crescut de la 2.000 de lei la 2.210 lei. Astfel, toți pensionari care primeau ajutorul de 250 de lei o dată la două luni îl vor primi în continuare, conform știrileprotv.

Dar, s-a majorat și pragul veniturilor din pensii până la care vârstnicii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor. Dacă până acum plafonul era la 1.830 de lei, de pe 1 septembrie a crescut la 2.020 de lei pe lună. Nu se vor lua în considerare alte venituri suplimentare pe care vârstnicii le obțin în afara pensiilor și indemnizațiilor sociale.

Dar, majorarea pensiilor nu va fi luată în calcul când se va stabili dreptul la ajutorul pentru încălzire și la suplimentul pentru energie. Pentru a obține dreptul, pensionarii trebuie să prezinte ultimul talon de pensie trimis înainte de recalculare. Măsura se va aplica în 1 septembrie 2024- 15 octombrie 2025.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`