Ce părere au angajații Poștei Române de noile uniforme pe care le-au primit: „Nu mai transpir, e mai răcoros”

Ce părere au angajații Poștei Române de noile uniforme pe care le-au primit: „Nu mai transpir, e mai răcoros”
Sursa Foto: Facebook/Compania Naţională Poşta Română.

Poșta Română a investit cinci milioane de lei pentru a schimba uniformele celor 17.000 de angajați. Ultimele uniforme ale poștașilor nu mai fuseseră schimbate de 15 ani.

Ce părere au anajații

În timp ce o parte dintre angajații Poștei Române sunt de părere că noile uniforme sunt mai practice, alții consideră că acestea se murdăresc mai repede, potrivit Știrile ProTv. 

Noua uniformă a poștașilor constă în două tricouri, două cămăși, o pereche de pantaloni, pelerina de ploaie și sapcă. Alexandru Ciubuș lucrează la Poștă de 42 de ani și de curând a primit noua uniformă. „Nu mai transpir, e mai răcoros, pantalonii sunt mai comozi, altfel te urci, cobori din mașină”, a declarat acesta.

Curierii și angajații din oficiile poștale au fost primii la care au ajuns uniformele. Cei care lucrează în spatele ghișeului au primit doar cămăși și tricouri, fără pantaloni.

„Ne-a interesat atât designul cât și materialul din care e confecționat și nu în ultimul rand să fie practice. Cu siguranță șefii lor direcți îi monitorizează în fiecare dimineață, trebuie să poarte aceste ținute, doar Doamne Ferește se întâmplă un accident cu ținuta în ziua respectiva, nu e un capăt de țară. Pot alterna cel puțin 4 zile pe săptămână ținuta”, a afirmat Cristian Tapalagă, director Unitatea de Afaceri Curierat.

Există și angajați nemulțumiți de noile uniforme

Totuși, există și angajați nemulțumiți de noile uniforme, care spun că galbenul de pe guler și manșete se murdărește repede, mai ales în condiții de muncă de teren. Aceștia sunt nemulțumiți și că pantalonii sunt din poliester și elastan, materiale prin care corpul nu respiră.

Suma de bani cu care Poşta Română a achiziţionat uniformele se deduce din fondul de handicap pe care CNPR îl datorează şi îl achită lunar către bugetul de stat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`