Ce nu trebuie să pui niciodată lângă sarmale. Greşeala frecventă comisă de mulți români

Publicat: 22 12. 2023, 19:08
Actualizat: 22 12. 2023, 19:09
Sursa foto: freepik.com

Avertisment important: ce să nu combini niciodată cu sarmale. Mihaela Bilic aduce în atenție un avertisment crucial pentru cei pasionați de sarmale: care este ingredientul pe care ar trebui să-l ocolești pentru a-ți păstra silueta după sărbători.

Ce să nu pui niciodată lângă sarmale

Mihaela Bilic sfătuiește renunțarea la mămăligă în combinație cu sarmalele pentru a menține silueta, contrar obiceiului multor români. Chiar dacă sarmalele oferă o combinație echilibrată de carne, cereale și legume, adăugarea mămăligii nu este considerată necesară și poate contribui la câteva kilograme în plus, scrie Romaniatv.ro.

„Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună. Sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele asa cum este recomandat nutrițional. În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă. Asta e adevărul, sărbătorile de iarnă nu sunt complete fără gustul și mirosul de sarmale. Ca să nu mai zicem că au și efect probiotic”, a explicat celebra nutriționistă.

Cu ce să înlocuim smântâna

Mihaela Bilic recomandă limitarea consumului de sarmale la aproximativ cinci bucăți în perioada sărbătorilor pentru a evita excesul caloric. Este recomandat să se aleagă o umplutură făcută din carne tocată de porc și să se fiarbă sarmalele în zeama de varză, borș sau suc de roșii, fără adăugarea de ulei. În plus, înlocuirea smântânii cu iaurt grecesc sau cu un iaurt cu conținut scăzut de grăsime este o opțiune sănătoasă pentru cei care doresc să se bucure de sarmale fără a compromite dieta.